2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η πανήγυρις των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή Φυλής

Σάββατο15Οκτώβριος2016

Η πανήγυρις των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή Φυλής

   Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή στη Φυλή Αττικής.
    Εχθές, παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο αναφερόμενος στη ζωή των Αγίων μαρτύρων.
    Σήμερα, την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως, το λαμπρό καθολικό γέμισε στο Ιερό Βήμα από Υποδιακόνους, Διακόνους, Ιερείς και Αρχιερείς, αλλά και στον κυρίως Ναό από πιστούς οι οποίοι ασφυκτικά τον είχαν κατακλύσει.
    Προεξάρχων της Ιεράς πανηγύρεως ο οικείος και εορτάζων Ιεράρχης, Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανός, με συλλειτουργούς του τους Αρχιερείς κ.κ. Σουτσάβας Σωφρόνιο, Μολδαβίας Άνθιμο, Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιο, τον Ποιμενάρχη μας, Αττικής και Βοιωτίας Χρυσόστομο, Δημητριάδος Φώτιο, Μεθώνης Αμβρόσιο, Γαλατσίου Διονύσιο, Μποτοσανίου Ιωσήφ και Γαρδικίου Κλήμεντα ο οποίος και κήρυξε τον πανηγυρικό της ημέρας.
    Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος πλειάδα Ιερέων και Διακόνων. Συγκίνηση προξένησε το γεγονός της χειροθεσίας του Υποδιακόνου Αποστόλου Φύκια υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Κυπριανού. Πριν ξεκινήσει η λιτανεία της Αγίας εικόνος και των λειψάνων των Αγίων, ο οικείος  Ιεράρχης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους Αρχιερείς από την Εκκλησία της Ρουμανίας και των Ρώσων της Διασποράς, τους Αρχιερείς της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, τον Ιερό Κλήρο, όλους όσοι συνέβαλαν στη λαμπρή αυτή εορτή, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη π. Θεοδόσιο, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και όλους τους πιστούς που προσήλθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος για να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τους Αγίους μάρτυρες Κυπριανό και Ιουστίνα. Δεν παρέλειψε δε, να κάνει αναφορά στον μακαριστό κτήτορα, καθοδηγητή και εμπνευστή του πνευματικού έργου της Ιεράς Μονής των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, το μακαριστό Μητροπολίτη Ωρωπού και Φυλής κυρό Κυπριανό. 
      Ιδιαίτερη και ξεχωριστή ευλογία στο διήμερο αυτό της πανηγύρεως, ήταν η κατανυκτική απόδοση των Βυζαντινών Ύμνων, υπό την χοραρχία του πατρός Διονυσίου.
Από τον Εσπερινό  

1IOSTRHIORIO

2IUSRHGUI

3INUSRGNIU

4UINSRUIN

5UINRGUIN

6IUNDRGHIUN

7INUSGIUN

8HDUBGUY

9SRIGHIUNIU

10SDHIGSHIU

11INSRGINU

12INUSHIUN

13INUSHRGIUN

14IUSRHIUIU

15IJHNIUIUN

16NIDUHINUH

17INUDBINU

18NISUBGGISUN

19SRIJNSGHIN

20SRBHNGRSIN

21IUNSRGIUNGS

22IUSFINU

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία   

1iojsrgiojjj

2iuhsriujuu

3huisrguuu

4osurgjuuu

5iojdsthriojiji

6ijorghjio

7inusrbiu

8isbnuiubn

9rwgiwigu

10ananiug

11iwurbguibw

12iusdbniun

13iusbguis

14inudbiun

15nijsriun

16inudtuin

17oiudgndiu

18srhbiinn

19srginu

isufghuuu

20sbrbgbg

21iunsfbinu

22inuwrignu

23siunbiun

24djibtdinj

25ijdghinu

26njisbdintu

27odboim

28sfbinuvinu

29svnirvni

30srgiunnu

31wringinmn

32fssnoisron

33injsnisnn

34dinutbdtuin

35ndnibniu

36niuegiu

37indbnib

38indjbinub

39srbnijin

40srbnjibnji

41jinsbinsb

43injdbiunb

44jmisfbnius

45indubiu

46iundsbinu

48sfbbb

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes