2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Ευαγγελιστού Ιωάννου στο Άργος

Κυριακή09Οκτώβριος2022

Η μνήμη του Ευαγγελιστού Ιωάννου στο Άργος

    Στην Ιερά Μονή Γεννήσεως του Χριστού Άργους, και συγκεκριμένα στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, ημέρα μνήμης της μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου, με την ευχή και άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Καλλινίκου. 

166531118058910

   Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο δραστήριος και ακάματος Κληρικός π. Στυλιανός Τομαής, ο οποίος με θυσιαστικό πνεύμα εξυπηρετεί την Μονή.
1665311180188933
   Στο σύντομο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο ως Ευαγγελιστή της Αγάπης. Ο Ιωάννης εστίασε πολύ στην αγάπη, γεγονός που διακρίνεται από τις Καθολικές Επιστολές του, διότι ως ηγαπημένος Μαθητής του Κυρίου γνώριζε πολύ καλά ότι από την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο κρέμεται όλος ο νόμος του Θεού. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε ότι «αγαπώ τον πλησίον μου όπως τον εαυτό μου» σημαίνει ότι όπως θέλω προσωπικά να σωθώ και να οδηγηθώ στην Θέωση, έτσι πρέπει να θέλω και για τον αδελφό μου.
   Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας για την ευλογία να λειτουργήσει και ευχήθηκε οι πρεσβείες του Θεολόγου να συνοδεύουν όλους.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes