2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

«Οι Γαδαρηνοί των ημερών μας» Άρθρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

Δευτέρα09Νοέμβριος2020

«Οι Γαδαρηνοί των ημερών μας» Άρθρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

Είναι πασιφανές ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με όλη τη πορεία και τις ραγδαίες εξελίξεις παγκοσμίως, αφορμής δοθείσης της θανατικής πανδημίας -όπως την αποκαλούν- του κορωνοϊού.

Από τη στιγμή που επιβλήθηκαν τα μέτρα για τη προστασία του πολίτη, πολλά ειπώθηκαν ιδιαιτέρως από τα ιντερνετικά κανάλια δημιουργώντας στη σκέψη των απλών πολιτών μόνο σύγχυση εξαιτίας των αντίθετων απόψεων των ανθρώπων της λεγομένης επιστημονικής κοινότητος. Δεν θα αναλύσω κάτι από τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μεταξύ των επιστημόνων για το θέμα του ιού. Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος  να ανατρέξει στο internet που ποικίλλει πληροφοριών και να ενημερωθεί καταλλήλως.

Μέσα σε αυτή την απόλυτη τρομολαγνεία που μεταφέρουν τα ΜΜΕ στον αγωνιζόμενο βιοπαλαιστή, δίχως να του αφήνουν περιθώριο  σκέψης, τον κατευθύνουν σε δρόμους όπου εκπληρώνονται στόχοι ανθρώπων άγευστων της ΖΩΗΣ.

Εννοείται πως έχουμε καταλάβει ότι ο κορωνοϊός ιδιαιτέρως στην Ελλάδα είναι απόλυτα αλλεργικός. Αλλεργικός στο Πάσχα, αλλεργικός στον Δεκαπενταύγουστο, αλλεργικός στο μήνα Δεκέμβριο εν όψει των Χριστουγέννων.

Τις τελευταίες ημέρες κοινοποιήθηκε στην Ελληνική επικράτεια από τα αρμόδια Υπουργεία ότι δεν επιτρέπεται η κοινή προσευχή των πιστών μέσα στους Ιερούς Ναούς. Συγκεκριμένα, επιτρέπονται τέσσερα άτομα στη Θεία Λειτουργία, μέσα στα οποία ο Λειτουργός και ο Ιεροψάλτης. Και μάλιστα, αν είναι περισσότεροι εντός του Ναού, ο υπεύθυνος Λειτουργός θα πληρώνει το πρόστιμο των 1500 ευρώ. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά δεν επιτρέπεται ο Χριστιανός να μπαίνει σε Ναό για να προσευχηθεί ακόμη και εκτός Λειτουργίας. Αυτά ούτε οι Οθωμανοί που μας είχαν σκλάβους πάνω από τετρακόσια χρόνια, ούτε οι Γερμανοί στην κατοχή μας τα επέβαλαν.

Αγνοούν οι δυστυχείς ότι όσες φορές υπήρχαν θανατικές πανδημίες, σύσσωμοι όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, έκαναν κοινές αγρυπνίες και παρακλήσεις με λιτανείες για να φύγει το κακό, το οποίο πάντα έφευγε εφόσον είχαν καρδιακή πίστη. Σήμερα πού είναι η πίστη; Έχει αντικατασταθεί από τον δήθεν ορθολογισμό των Γαδαρηνών, οι οποίοι, αν και γνώρισαν την ψυχών και σωμάτων ιαματική δύναμη του Χριστού, δεν Τον κράτησαν στη ζωή τους· δεν Του κατέθεσαν τα προβλήματα της κοινωνίας τους για να τα επιλύσει ως ο μόνος Ικανός, αλλά... Τον έδιωξαν!

Θέλω να διευκρινίσω και να ξεκαθαρίσω ότι σίγουρα θέλουμε να έχουμε την υγεία μας και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ούτε τον κορωνοϊό στη ζωή μας, ούτε να γίνουμε αιτία μεταδόσεως αυτού. Είναι πολύ αστείο, αν όχι προκλητικό, να βγαίνουν και να μιλούν από τα ΜΜΕ με τόση εμπάθεια, κακότητα και οργή κατά των Χριστιανών που θέλουν να βρίσκονται στην κοινή προσευχή μέσα στους Ιερούς Ναούς. Τους διαβεβαιώνουμε ότι εμείς είμαστε αφιερωμένοι στην υπηρεσία της ψυχικής και σωματικής υγείας του συνανθρώπου μας, διότι εμείς πιστεύουμε στην αγάπη που λέγεται Ιησούς Χριστός. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε όλοι αυτοί οι άγευστοι της ΖΩΗΣ να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς στους αληθινούς ανθρώπους της αγάπης, στους συνειδητούς Χριστιανούς· στους ανθρώπους αυτούς που αναλώνονται με θυσιαστική προσφορά στην αγωνία, στον πόνο  και στην ασθένεια του συνανθρώπου μας.

Λύθηκαν όλα τα προβλήματα στη λεηλατημένη Ελλάδα μας από τα ανθρωποφάγα αρπακτικά που την κατάντησαν ανάπηρη και αιμόφυρτη, με τις 350.000 εκτρώσεις ανυπεράσπιστων παιδιών ετησίως, με τα φυτό-φαρμακερά οπωρολαχανικά που αγοράζουμε για το πιάτο μας, με το μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε στη Δυτική Αττική από τα διυλιστήρια, με την άθλια σε αρκετά νοσοκομεία της επικράτειας «θαλπωρή» των ασθενών (ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια σε ράντζο), με την απουσία των οργάνων προστασίας του πολίτη απέναντι στους κλέφτες που αδειάζουν τα με κόπο κεκτημένα των βιοπαλαιστών, και με τόσα, τόσα άλλα.

Από την άλλη, οι υπεύθυνοι για την υγεία μας διασφαλίζουν την προστασία μας αναλώνοντας τα όργανα της τάξης στην «αστυνόμευσή της χώρας» με πρόστιμα και ποινές σε απλούς βιοπαλαιστές που ξαφνικά τους απαγορεύθηκε η απλή μετακίνηση. Τους ευχαριστούμε για τη προστασία που μας παρέχουν, αλλά έχω να δηλώσω ότι πλέον ασφυκτιούμε από τέτοια προστασία. Ειλικρινά, να μας λείπει. Και το λέω αυτό διότι αισθάνομαι φυλακισμένος και εγκλωβισμένος εγώ, ως Χριστιανός και Λειτουργός.

Από τη μία να μας λένε "όχι συνωστισμός στην Εκκλησία, όχι προσκύνημα στους Ναούς", κι από την  άλλη οι λαϊκές, τα super markets  και τα Μέσα Μεταφοράς να σφύζουν από κόσμο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό δεν είναι δημοκρατία· είναι εμπαιγμός της δημοκρατίας και ρατσισμός κατά των Χριστιανών στην επί δύο χιλιάδες χρόνια Ορθόδοξη χώρα που μεταλαμπάδευσε τον Χριστιανισμό σε όλο τον κόσμο. Για αυτό  αγωνίσθηκαν οι ήρωες που το επόμενο έτος, το 2021, θα  τιμήσουμε ως πρωταγωνιστές του αγώνα υπέρ της ελευθερίας κατά τον εορτασμό της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης; Όχι βέβαια. Αγωνίσθηκαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία. Αν ζούσαν οι ήρωες αυτοί και έβλεπαν το πώς αντιμετωπίζουν τη Μάνα του Έθνους, την Ορθόδοξη Εκκλησία, σήμερα, πιστεύω ότι θα τους απέλαυναν από τη χώρα. Και μην πει κάποιος ότι δεν σεβόμαστε τους νόμους. Αντιθέτως, έως τώρα είμαστε νομοταγείς ως οφείλουμε. Όμως με το να αντιμετωπίζουν κάποιοι τους Ορθοδόξους Χριστιανούς τόσο απαξιωτικά, με τόση ειρωνεία και άδικη συμπεριφορά, να γνωρίζουν πως τελικά θα γράψουν τη δική τους απαξιωτική ιστορία στη συνείδηση του Έλληνα και του Χριστιανού, όπως ο κάθε Εφιάλτης και Ιούδας που για κάποια αργύρια πρόδωσαν το Έθνος και τον Θεό τους.

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes