2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Ξένης στην Ι.Μ. Αγ. Ματρώνας Χίου

Σάββατο22Αύγουστος2020

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Ξένης στην Ι.Μ. Αγ. Ματρώνας Χίου

IMG 1529

IMG 9791

   Στην Ιερά Μονή Αγίας Ματρώνας στις Μέσα Διδύμες λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής γερόντισσας Ξένης.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ορθή πίστη και τα ορθά έργα ως παράγοντες που οδηγούν στη σωτηρία της ψυχής. Ο Χριστός δεν εμποδίζει κανέναν στην επίτευξη αυτών των παραγόντων, αλλά διαχρονικά μας λέει «ὅστις θέλει»  και όχι όστις μπορεί, διότι η σωτηρία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την δική μας επιθυμία. Πρέπει να θέλουμε να αρέσουμε στον Χριστό και όχι στα μάτια του κόσμου, εάν πράγματι μεριμνούμε για τη λύτρωσή μας. Η μακαριστή Μοναχή, Γερόντισσα Ξένη τα γνώριζε όλα αυτά και ασκούνταν να τα κάνει προσωπικό της βίωμα, καθ' όλες τις δεκαετίες που διέτριβε στην μοναχική πολιτεία των Αγγέλων. Η μνήμη της αιωνία και η ψυχή της να αναπαυθεί στη κατάσταση των δικαίων.

IMG 1522

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes