2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Ιωσήφ στην Δεσφίνα Παρνασσίδος.

Πέμπτη06Αύγουστος2020

Η μνήμη του Αγίου Νεοϊερομάρτυρος Ιωσήφ στην Δεσφίνα Παρνασσίδος.

   Η μνήμη του Αγίου Νεοϊρομάρτυρος Ιωσήφ του εκ Δεσφίνης εορτάσθηκε με λαμπρότητα στην γενέτειρά του, Δεσφίνα Παρνασσίδος, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

   Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι, ο Πειραιώς και Σαλαμίνος  κ. Γερόντιος, ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος και ο Δημητριάδος κ. Φώτιος.

   Οι προσελθόντες πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου.

1

 256

3

4

5

6

7

8

9

10

   Εόρτια ομιλία εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στα λόγια του Κυρίου «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη». Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο Λόγος του Ευαγγελίου είναι διαχρονικός, καθώς όπως διδάσκει ο Απόστολος Παύλος «Ἰησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας» (Προς Εβρ. 13:8). Η διαχρονικότητα αυτή οφείλεται στο ότι οι Απόστολοι, ως και οι εν γένει Χριστιανοί, φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν την ουσία του Χριστιανισμού στις μεταγενεστέρες γενιές, μέχρι την εποχή μας. Ανά τους αιώνες, η Εκκλησία ανέδειξε πλήθος Μαρτύρων, Αγίων κληρικών, και ευσεβών λαϊκών. Η συνέχεια αυτή ενδεχομένως ελαττώθηκε, αλλά δεν διασπάστηκε, γεγονός που αποδεικνύεται από τους νέους Αγίους της Εκκλησίας μας που ήκμασαν μόλις τον προηγούμενο αιώνα. Ένας εξ αυτών, υπήρξε ο Νεοϊερομάρτυρας Ιωσήφ, ο οποίος παιδιόθεν αγάπησε εξ όλης καρδίας τον Κύριο με αποτέλεσμα να αφιερωθεί στην υπηρεσία της Εκκλησίας με ιδιαίτερο ζήλο. Στα κηρύγματά του στηλίτευε την αδικία και, ειδικότερα, την δράση των Κομμουνιστών εις βάρος των συνανθρώπων τους. Αυτό είχε ως συνέπεια να εξαγριωθούν κάποια μέλη της κομμουνιστικής ιδεολογίας και να τον οδηγήσουν στο μαρτύριο, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο έναν ακόμη ηρωικό Ιερομάρτυρα στους κόλπους της Εκκλησίας.

IMG 4623

  Προ της απολύσεως επιλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου, εστίασε στον ομολογιακό χαρακτήρα της μαρτυρικής μας Εκκλησίας. Επεσήμανε δε, την ιστορικότητα του Ναού και γενικότερα της Δεσφίνας, δεδομένου ότι αποτέλεσε τόπο καταγωγής σημαντικών προσώπων του Ιερού Αγώνος, μεταξύ των οποίων, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας μας, κυρός Ακάκιος Παππάς, ως και ο επίσης μακαριστός Μητροπολίτης Αττικής και Διαυλείας κυρός Ακάκιος Παππάς.

12

14

   Με το πέρας της Λειτουργίας, η πρώην Δήμαρχος Δεσφίνας, κ. Παναγιώτα Καμπαφλή, παρέθεσε τράπεζα στον παρεστώτα κλήρο.

13

   Κατόπιν, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας, μετά του Σεπτού Ποιμενάρχου μας και των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς, όπου είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τα εκεί πιστά τέκνα της Εκκλησίας μας. Στον ως άνω Ιερό Ναό τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται έργα για την ανακαίνιση της στέγης, η οποία υπέστη φθορές λόγω της υψηλής υγρασίας.

16

15

17

18

19

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes