2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Ι.Μ. Αγ. Πατέρων Χίου

Σάββατο18Ιούλιος2020

Η εορτή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Ι.Μ. Αγ. Πατέρων Χίου

   Στην Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων, την ιδρυθείσαν υπό του Αγίου Παχωμίου του Χιοπολίτου, βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να παραστεί στην εορτή του Οσίου Πατρός ημών Αθανασίου του Αθωνίτου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Καθηγούμενος των Αγίων Πατέρων, Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος.

   Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Εσπερινός εντός του Καθολικού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

   Ανήμερα της εορτής, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά της συνοδείας του και του εορτάζοντος Γέροντος της Μονής.

   Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο τιμώμενο πρόσωπο, έναν από τους μεγαλύτερους Πατέρες της Αθωνικής Πολιτείας και εισηγητή του κοινοβιακού συστήματος στο Άγιο Όρος, τον Όσιο Αθανάσιο. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τον εορτάζοντα Όσιο κοσμούσε η αγία διάκριση με την οποία οδήγησε στον Θεό πολλές ψυχές φλεγόμενες από θείο έρωτα, κοιτάζοντας πάντοτε με επιμονή να κάνει το θέλημα του Θεού και όχι το δικό του ή των ανθρώπων. Δεν έγινε η «ουρά» των ανθρώπων  για να τους έχει κοντά του. Αντίθετα, ακόμη και τον αείμνηστο Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά τον συμβούλευε πάντοτε για την πνευματική του προκοπή, δίχως να τον εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος.

   Κλείνοντας, ευχήθηκε στον π. Αθανάσιο να βαδίσει την βασιλική οδό του Κυρίου, έχοντας ως οδοδείκτη τον ομώνυμο Άγιό του, από τον οποίο αιτήθηκε να μεσιτεύσει προς Κύριον για να έλθουν στο Μοναστήρι άνθρωποι με Πνεύμα Θεού.

IMG 0080

IMG 0077

IMG 0083

IMG 0085

IMG 7941

IMG 1716

IMG 1471

IMG 7671

IMG 5620

IMG 5648

IMG 6663

Screenshot 2020 07 18 at 9.54.35 AM

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes