2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Αγ. Αναργύρων

Τρίτη14Ιούλιος2020

Η εορτή των Αγ. Αναργύρων

   Με Ιερά Αγρυπνία τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης σε Ελευσίνα και Κρυονέρι.

   Στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ελευσίνα χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού. Πριν τα απόστιχα του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία στις εγγύς οδούς ψαλλομένης της Λιτής υπό κλιμακίου της Ο.Ε.ΒΥ.Χ. υπό του κ. Ευάγγελου Βεργίνη ως και των τοπικών Ιεροψαλτών.

   Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος εκφωνήσας σύντομη, αλλά μεστή πνευματικών μηνυμάτων ομιλία, αναφέρθηκε στην εν Χριστώ Αγάπη η οποία ώθησε τους εορτάζοντας αυταδέλφους ιατρούς να παρέχουν διαρκώς δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους χρήζοντες θεραπείας. Δεν αδιαφορούσαν οι Άγιοι για τις δύο μεγάλες αναφορικές προς την Αγάπη εντολές που θέσπισε ο Κύριος. Αγάπησαν τον Θεό με όλη τους την ισχύ, και τον πλησίον τους σαν τον εαυτό τους. Όπως οι ίδιοι επιθυμούσαν να σώσουν την ψυχή τους οδηγώντας την εις χείρας Θεού, το ίδιο επιζητούσαν και για τις εικόνες του Θεού, τους συνανθρώπους τους, με αποτέλεσμα να θυσιασθούν υπέρ του Ευαγγελίου της Αγάπης.

   Σχετικά με το πνεύμα των ημερών, ο Μητροπολίτης μας τόνισε ότι για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάκαμψη τόσο στην ψυχή όσο και στην πατρίδα μας, αρκεί να επιδείξουμε όλοι την απαιτούμενη και με συνοχή πνευματική αντίσταση.

   Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Κυπριανός τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ενώ ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου όπου τελέσθηκε νυκτερινή Ακολουθία στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων.

IMG 0091

IMG 0092

IMG 0138

IMG 0116

IMG 0111

IMG 0124

IMG 0126

IMG 0153

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes