2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εξόδιος ακολουθία Γερόντισσας Ξένης Ιερά Μονή Αγ. Ματρώνας Χίου

Τετάρτη08Ιούλιος2020

Εξόδιος ακολουθία Γερόντισσας Ξένης Ιερά Μονή Αγ. Ματρώνας Χίου

 

IMG 9791

   Την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2020, ημέρα του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου με το πάτριο εορτολόγιο, αφού μετάλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, παρέδωσε την ψυχή της στον αγαπημένο της Νυμφίο Χριστό η  Μοναχή Ξένη, κατά κόσμον  Βασιλεία Μπόσσου. Το μικρό κελάκι της Οσίας Ματρώνας Χαλάνδρων Χίου, που τη φιλοξένησε για περισσότερο από 40 χρόνια, γέμισε με τη γαλήνη και την ηρεμία του ουρανού την ώρα της εκδημίας της.
 
   Η Γερόντισσα Ξένη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1926. Ο τόπος που είδε το πρώτο φως της ημέρας και πέρασε τα παιδικά της χρόνια είναι το γραφικό χωριό  Συκιάδα  της Χίου. Οι γονείς της,  Γεώργιος και Μαρουκώ, την ανέθρεψαν με τις παραδόσεις της γνήσιας Ορθοδοξίας και της έδωσαν τα ερείσματα της κατά Χριστόν ζωής.
  
   Σε νεαρή ηλικία πήρε την αταλάντευτη απόφαση της αφιέρωσης στον Κύριο και εγκαταβίωσε στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, τη λεγομένη Κουρνά, κοντά στις Καρυές της Χίου. Εκεί παρέμεινε για πολλά χρόνια, στηρίζοντας το πανέμορφο και αρχαιότατο αυτό Μοναστήρι, μαζί με την κατά σάρκα μητέρα της.  
 
   Μετά το θάνατο της μητέρας της, στη δεκαετία του 1980, ήλθε στο Μοναστήρι της Αγίας Ματρώνας στη Μέσα Διδύμα της Χίου. Εδώ συνέχισε τη μοναχική πολιτεία κοντά στις Γερόντισσες, Ματρώνα  Μπουλαζέρη  και  Νυμφοδώρα  Βοξάκη, τις οποίες άοκνα και με προθυμία υπηρέτησε.    
 
   Σ’ αυτόν τον ευλογημένο χώρο, με τη συμπαράσταση και της υπόλοιπης αδελφότητας, συνέχισε το έργο της προσευχής, της υπακοής, της πνευματικής άσκησης και της ελεημοσύνης.  
 
   Με αυταπάρνηση και ζήλο εργάστηκε για το Μοναστήρι, το οποίο  ανέδειξε και συντήρησε με όλες της τις δυνάμεις. 
 
   Στα τελευταία χρόνια της ζωής της, πλήρης ημερών, είχε την ευλογία να τη διακονεί η αδελφή Μακρίνα με αγάπη και αφοσίωση.
 
   Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα στην Ι. Μ. Αγ. Ματρώνας από τον Ηγούμενο της Ι. Μ. Αγ. Πατέρων Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο, με τη συμμετοχή πιστών των όμορων χωριών.
 
   Είθε ο Δωρεοδότης Θεός να την αναπαύσει στους κόλπους του Αβραάμ, ένθα πάντων εστί ευφραινομένων η κατοικία. 
  
Αιωνία σου η μνήμη, Γερόντισσα Ξένη.  
 

IMG 0038

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes