2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή του Τυφλού στην Ι.Μ. Αγ. Μηνά Ανθούσας

Κυριακή24Μαϊος2020

Κυριακή του Τυφλού στην Ι.Μ. Αγ. Μηνά Ανθούσας

Στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή του Τυφλού και ημέρα μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Αργυρίου του Επανωμίτου, του οποίου η Τιμία Κάρα -ως Ιερό θησαύρισμα φυλάσσεται στην Μονή- τέθηκε προς προσκύνηση των πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κέντρο της εν Χριστώ ζωής, την Ανάσταση του Ιησού με την οποία επήλθε η λύτρωση από το κακό, τη λύπη και τον φόβο. Μετά την Ανάσταση, κάθε άνθρωπος έχει την δυνατότητα να μην γνωρίσει τον θάνατο και να παραμείνει πνευματικά αθάνατος. Βασική προϋπόθεση για την πνευματική αθανασία είναι η απάρνηση του ιδίου θελήματος και η συσταύρωση με τον Κύριο. Τότε μόνον, μετά την Σταύρωση, ο άνθρωπος συναντά την ποθούμενη Ανάσταση.

Τα γνώριζε αυτά πολύ καλά ο Άγιος Νεομάρτυς Αργύριος, ένα νεαρό παλικάρι που έζησε την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο εκ Θεσσαλονίκης Άγιος δεν δίστασε να ομολογήσει την πίστη του στον Χριστό ενώπιον των Αγαρηνών. Χωρίς να έχει διαπράξει κανένα παράπτωμα, απλώς επειδή έλεγξε έναν Χριστιανό που αλλαξοπίστησε, οδηγήθηκε στην αγχόνη. Παρά τις προσπάθειες των τυράννων να τον προσελκύσουν στο ισλάμ, ο Άγιος, χωρίς να υπολογίσει τη νεότητά του ή τις ηδονές του μάταιου κόσμου, ομολόγησε την αγάπη του στον Χριστό με τα εξής λόγια:  «Είμαι Χριστιανός και δεν αρνιέμαι την πίστη μου. Δόξα και τιμή μου ο Σταυρός του Χριστού. Επιθυμία μου είναι να αποθάνω για την πίστη και την αγάπη του Χριστού». Κι έτσι παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο, σε ηλικία μόλις 18 ετών, διανύοντας το ηρωικό στάδιο του μαρτυρίου και εξερχόμενος νικητής στεφανωμένος. Το ημερολόγιο έγραφε 11 Μαΐου 1806.  

agios argyrios o epanomiths 01

IMG 8483

IMG 8516

IMG 8545

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes