2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο μεθέορτος Εσπερινός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση

Παρασκευή10Αύγουστος2018

Ο μεθέορτος Εσπερινός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση

            Οι πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της κατέχουσας ξεχωριστής θέσης στη χορεία των μεγάλων και θαυματουργών Αγίων, Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, που διήρκεσαν από την παραμονή έως και τη δύση της κυριωνύμου ημέρας της εορτής της Αγίας, ολοκληρώθηκαν με Αρχιερατικό μεθέορτο Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος στην ομώνυμη Ιερά Μονή, στη Λυκόβρυση Αττικής.

            Με χαρακτηριστική συντριβή και ευσέβεια προς το πρόσωπο της Αγίας και σε ατμόσφαιρα ευλάβειας και ψυχικής και πνευματικής κατάνυξης, πλήθος πιστών συνέρρεε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα και την θαυματουργή Εικόνα της Αγίας. Στον μεγαλοπρεπή και πανηγυρικό εορτασμό, που αποτελεί πλέον ιερά παράδοση για την Εκκλησία μας, συμμετείχαν όπως κάθε χρόνο ο Ιερός κλήρος της Μητροπόλεως μας, Αρχιερείς, Ιερείς και Διάκονοι, Μοναστικές αντιπροσωπείες, εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών και Φορέων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια πλήθος Ορθοδόξων Ελλήνων και ομογενών που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να παραστούν στη Χάρη της.

            Του μεθέορτου Εσπερινού ακολούθησε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων της Ιεράς Μονής, Γαβριήλ Αρχιερέως, καθώς και Μελετίας και Παϊσίας, των πρώτων Ηγουμενισσών.

            Με την ολοκλήρωση του κτητορικού Μνημοσύνου, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας πέριξ της Μονής, συνοδεία Αρχιερέων, Ιερέων, Διακόνων, Μοναζουσών και πλήθους ευσεβών πιστών, υπό του ήχους του ταλάντου και βέβαια τους ύμνους και τις ψαλμωδίες που απέδωσε κλιμάκιο της Χορωδίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας «Πάτριον Αναλόγιον», υπό τη διεύθυνση του χοράρχου κ. Ιωάννη Κιαχόπουλου. 

            Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, βαθύτατα ικανοποιημένος, εκδήλωσε τη χαρά και τη συγκίνησή του, που για άλλη μια φορά ο Θεός, με τις πρεσβείες της Αγίας, μας αξίωσε να εορτάσουμε το μέγα αυτό γεγονός, όπως αρμόζει στο ιερό πρόσωπο της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Απευθυνόμενος στους προσκυνητές και με σκοπό να ενθαρρύνει το ποίμνιο, μίλησε για την επιτακτική ανάγκη αντίδρασης ημών των  Χριστιανών στα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Οφείλουμε έμπρακτα να εκδηλώσουμε την αγάπη μας προς τον Θεό, αλλά και το ενδιαφέρον μας προς την Εκκλησία και τον συνάνθρωπο, είπε. Ο Επίσκοπός μας, ολοκληρώνοντας την σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στο Θεάρεστο πραγματικά έργο που επιτελεί η αδελφότητα της Μονής όλες αυτές τις δεκαετίες που πέρασαν, ενισχύοντας τις εκατοντάδες χιλιάδες των πιστών που βρήκαν πνευματικό καταφύγιο στο μοναστήρι της Οσίας Ειρήνης. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε από καρδιάς την Ηγουμένη, Γερόντισσα Αρσενία και τη συνοδεία αυτής και ευχήθηκε η Αγία να πρεσβεύει γι’ αυτές στον Κύριό μας.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

31

32

33

34

35

36

37

38

39

41

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes