2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Αγίου Βασιλείου στην Αγία Τριάδα Ροδοπόλεως

Κυριακή14Ιανουάριος2018

Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Αγίου Βασιλείου στην Αγία Τριάδα Ροδοπόλεως

            Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, με συλλειτουργό τον εφημέριο του ναού π. Χαράλαμπο, σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τελεί τη μνήμη της Περιτομής του Χριστού και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Θαυματουργού.
            Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας, αναφέρθηκε στον βίο του τιμώμενου Αγίου. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο Άγιος Βασίλειος υπήρξε άνθρωπος πολυτάλαντος και εξαιρετικά μορφωμένος, αφού είχε σπουδάσει όλες τις επιστήμες της εποχής. Τόσο τα ταλέντα και τα χαρίσματά με τα οποία τον είχε προικίσει ο Θεός, όσο και την επιστημονική του μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια αξιοποίησε πλήρως, όχι προς ίδιον όφελος, αλλά υπέρ της Εκκλησίας και προς ανακούφιση των πονεμένων συνανθρώπων του. Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, σημείωσε ότι απτό παράδειγμα των φιλάνθρωπων αισθημάτων του Αγίου, αποτέλεσε η Βασιλειάδα, ένα κοινωνικό ίδρυμα - φαινόμενο της εποχής, μέσω του οποίου παρέχονταν φροντίδα και περίθαλψη σε ασθενείς, ηλικιωμένους, απόρους και ορφανά παιδιά. 
            Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε μικρή εορτή του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας, κατά την οποία τα κατηχητόπουλα παρουσίασαν επίκαιρα εορταστικά ποιήματα και τραγούδησαν τα κάλαντα.
            Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της παραδοσιακής Αγιοβασιλόπιτας της ενορίας από τον Επίσκοπό μας, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στη παρακείμενη αίθουσα του Κατηχητικού, οπού είχε την χαρά να μοιραστεί στιγμές με τα παιδιά, να μεταφέρει ωφέλιμα και ουσιαστικά μηνύματα και να εκφράσει τις ευχές του για καλή και ευλογημένη χρονιά, αφού προηγουμένως έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα των παιδιών.

1u

g

3iuh

4iuh

5uih

6iuh

8iuh

11ni

12ui

10rh

9dh

13niu

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes