2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό

Σάββατο06Ιανουάριος2018

Ο πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό

                Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, χοραστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας και πλήθους ευσεβών πιστών. 
            Προ της απολύσεως, στη πανηγυρική του ομιλία, ο Επίσκοπός μας, αναφέρθηκε στο μέγα γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου. Ο Θεός, θέλοντας να σώσει το πλανηθέν γένος των ανθρώπων, καταδέχτηκε να ενσαρκωθεί ταπεινά σε μια φάτνη αλόγων ζώων. Εκκάλεσε τους ταπεινούς βοσκούς και όχι τους τυπολάτρες και μορφωμένους φαρισαίους, να έρθουν να δουν το θαύμα. Διάλεξε απλούς και όχι καταξιωμένους ανθρώπους, τους οποίους και ανέδειξε ως πανσόφους για να συνεχίσουν το σωτηριολογικό έργο της Εκκλησίας, παραδίδοντας σε εμάς το παράδειγμα της απλότητας. 
            Πριν την ενσάρκωση Του, προφήτες προανήγγειλαν τα περί Αυτού. Κατά την επί της γης παρουσία Του, εκπλήρωσε όλες τις προφητείες, δίδαξε την αγάπη, την ταπείνωση και τη συγχωρητικότητα και μετέφερε την ειρήνη. Μετά την Γέννησή Του, ο κόσμος άλλαξε προς το καλύτερο, μεταμορφώθηκε από τους ανθρώπους που πιστά ακολούθησαν το παράδειγμά Του, από αυτούς που Τον άφησαν να γεννηθεί στις ψυχές τους, ζώντας καθημερινώς στη χαρά των Χριστουγέννων.
            Αυτή η χαρά, ευχήθηκε τέλος ο Επίσκοπός μας, να πλημμυρίζει την καθημερινότητα μας και ο Χριστός να γεννηθεί στις καρδιές όλων, όσοι πραγματικά θέλουν Αυτός να ζει πάντα μέσα τους.

1Y

2Y

3HY

4YH

5YH

6YH

7Y

8HY

9JU

10NH

IMG 8326

11YN

12YH

13YH

14YH

15YH

16B

17B

18BY

19BY

20N

21YB

22YB

23YB

24YB

26BY

27YB

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes