«Από το Πάθος στην Ανάσταση»

.

Σάββατο 08 Απριλίου 2017

«Από το Πάθος στην Ανάσταση»

      Σε μυσταγωγικό κλίμα πραγματοποιήθηκε εκκλησιαστική εκδήλωση απόψε, το απόγευμα, κάτω από τους θόλους του περίλαμπρου Καθολικού της Ιεράς Μονής Παναχράντου Μεγάρων. Η Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεως μας "Πάτριον Αναλόγιον" υπό τη χοραρχία του κ. Ιωάννου Κιαχόπουλου, απέδωσε επίκαιρους Βυζαντινούς Ύμνους των Αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος "Από το Πάθος στην Ανάσταση", με αφηγητή τον Διάκονο, π. Λεωνίδα Πίττο.
      Ο Ποιμενάρχης μας, βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε το Χοράρχη και τα μέλη της Χορωδίας για την κατανυκτική απόδοση των Ύμνων, προτρέποντας όλους στη ζωή μας να παραμείνουμε ένας "Χριστός" και ποτέ να μην ξεπέσουμε στην κατάσταση του προδότη Ιούδα. Ο Κύριος ημών Ιησούς  Χριστός, μας εμπιστεύθηκε και μας προίκισε με πολλά χαρίσματα. Είναι σπουδαίο στη ζωή μας να παραμείνω όπως θέλει ο Κύριος και όχι όπως θέλει το εγώ μου, είπε. Ιδιαίτερα, τόνισε πως η αποψινή μυσταγωγία ήταν ένα Μνημόσυνο για τους κτήτορες της Μονής, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου και της αείμνηστης Προηγουμένης Γερόντισσας Συγκλητικής, η οποία αυτές τις ημέρες συμπληρώνει σαράντα ημέρες από την κοιμήση της.
       Τέλος η Ηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Μαριάμ, έδωσε αναμνηστικές ευλογίες  στα μέλη της Χορωδίας, ενώ η φιλόξενη αδελφότητα προσέφερε κέρασμα για όλους.
 

1OIUFJHGIOIJO

2ONUDBOIU

3USIFGUUOU

4NIUDFGINU

30dhtthdjtdh

31srojgngnou

32ounguoi

33osirgoh

9EGIBGIB

10SFNIUINU

11TDIONHOIN

12OUNSFBNUO

13NUOSFNUOI

15UINDBINU

16NUIDHIU

17DUTHIUN

19FHYEJYJ

20JDJDHDHD

21DFBBBD

22SFVSBSF

23DBBBDD

24DTHETHHTH

25DHHTH

26FGJHHH

27FHJRJDGR

28BUNUINIU

29SFBNOBNOU