Η ακολουθία του Ακαθίστου στον Καθεδρικό

.

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η ακολουθία του Ακαθίστου στον Καθεδρικό

      Στην κατανυκτική Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, μας κ. Χρυσόστομος. 
      Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στις πάμπολλες σωτήριες παρεμβάσεις της Θεοτόκου σε όσους προστρέχουν στις μεσιτείες της. Η θερμή και βεβαία πίστη ότι η Υπεραγία είναι ολοζώντανη και παρούσα στις χρείες μας είναι η μόνη παρηγοριά που μπορεί να βρει κάθε πονεμένη ψυχή. Για τα δεδομένα της Μητροπόλεως μας, η ανέγερση του Ιερού Ναού της Παναγίας Σουμελά στον Ασπρόπυργο είναι ένα θαύμα της, αφού Εκείνη ανοίγει τους δρόμους για την ανέγερση του. 
      Για τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, για τα προβλήματα που βασανίζουν την Ελληνική κοινωνία, για την παιδεία που συνεχώς υποβαθμίζεται, για την  έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και γενικά για τις ραγδαίες θλιβερές εξελίξεις που δυσχεραίνουν την επιβίωση, αλλά και το μέλλον μας, σε Εκείνη στρέφουμε πάντα το βλέμμα μας και την παρακαλούμε «ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον» 

1FYFJFU

2CGJGCJC

3FJFJFJT

4FYJFKYK

22DFSRUTF

5DHTDJTJ

7HJKJKY

8RYJRYIJK

6GYKKIK

9TUUTUDTY

11DTJFJFYJ

12FYRIYIY

13DFTUUUF

14FYJYFYJFYFJY

15HJFGKKG

16GUKGUGKGK

17FYJJYFJYF

18GYJKYIYJJ

19DTHDTUDTUDY

20DFHDUTTDHHT