2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Δ΄ Ματθαίου στον Καθεδρικό

Κυριακή10Ιούλιος2022

Κυριακή Δ΄ Ματθαίου στον Καθεδρικό

   Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Δ’ Ματθαίου.

IMG 8876

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την Ευαγγελική Περικοπή της θεραπείας του δούλου του εκατοντάρχου εστιάζοντας στην ταπεινοφροσύνη και την ευγένεια του τελευταίου. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε αντίθεση με τους φαρισαίους οι οποίοι απαιτούσαν θαύματα από τον Κύριο για να πιστέψουν, ο ταπεινόφρων εκατόνταρχος προσήλθε με πολλή ευγένεια στον Κύριο λέγοντάς Του ότι ο δούλος του είναι κατάκοιτος. Βλέποντας την ταπείνωσή του ο Κύριος δέχθηκε να θεραπεύσει τον δούλο, αλλά ο εκατόνταρχος απάντησε ότι δεν ήταν άξιος να δεχθεί τον Χριστό στο σπίτι του και ότι μόνο με μία του προσταγή ο ετοιμοθάνατος ασθενής θα θεραπευόταν. Ο Κύριος θαυμάζοντας την πίστη, την ταπείνωση και γενικότερα την αρετή του τον επαίνεσε, διδάσκοντάς μας ότι το πρότυπο του ανδρός εκείνου είναι αρεστό στον Θεό. Η ταπείνωση του εκατοντάρχου προσομοιάζει στην μεγαλύτερη ταπείνωση του πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος μετά την θαυματουργική αλιεία στο σημείο που του υπέδειξε ο Ιησούς, Τον πλησίασε και του είπε να φύγει διότι θεωρούσε τον εαυτό του πολύ αμαρτωλό για να είναι κοντά στον Θεάνθρωπο. Την ταπείνωση των δύο ανδρών οφείλουμε να έχουμε οδοδείκτη στη ζωή μας διότι μόνο μέσω της ταπεινοφροσύνης οδηγούμαστε στον Θεό.

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes