2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της Γερόντισσας Χριστονύμφης Μοναχής στα Λεύκτρα Βοιωτίας

Σάββατο09Ιούλιος2022

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της Γερόντισσας Χριστονύμφης Μοναχής στα Λεύκτρα Βοιωτίας

 

767

   Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεύκτρων τελέσθηκε σήμερα το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Χριστονύμφης Μοναχής υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από Κληρικούς.

IMG 8859

    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της μακαριστής Χριστονύμφης, μιας αληθινής Μοναχής και Χριστιανής που έζησε για να αρέσει στον Θεό για τον Οποίο εργάσθηκε άοκνα, με πολύ ζήλο. Σε άλλο σημείο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της ύπαρξης του Μοναχισμού στην κοινωνία. Τα Μοναστήρια είναι τα πνευμόνια της κοινωνίας, είναι τα καταφύγια που προστρέχουν οι άνθρωποι για να καταθέσουν τα προβλήματά τους, να λάβουν τις συμβουλές και τις ευχές των Μοναχών και να δουν το καλό παράδειγμα, διότι το Φως των κοσμικών είναι οι Μοναχοί. Μέσα από τα Μοναστήρια στηρίζεται η κοινωνία. 

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της μακαριστής και να ευλογήσει ώστε παρά την εκκοσμίκευση των ημερών μας τα Μοναστήρια μας να συνεχίσουν την ιερή αποστολή τους.

IMG 9834

IMG 9845

IMG 9856

IMG 9860

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes