2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου σε Άνω Λιόσια και Θρακομακεδόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή06Μαϊος2022

Η μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου σε Άνω Λιόσια και Θρακομακεδόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

   Με την αρμόζουσα τιμή εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στους δύο ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας στα Άνω Λιόσια και στους Θρακομακεδόνες.

   Την εσπέρα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Άνω Λιόσια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. 

   Πραγματοποιήθηκε λιτανεία υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής, με την παρουσία των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης:

κ. Αθανασίου Μπούρα, Αντιπροέδρου της Βουλής,

κ. Γεωργίου Κότσιρα, Υφυπουργού Δικαιοσύνης,

κ. Ευαγγέλου Λιάκου, Βουλευτή Β’ Αττικής,

κ. Χρήστου Παππού, Δημάρχου Φυλής,

κ. Γεωργίου Βαρυθυμιάδη, Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος,

καθώς και ετέρων μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

   Εν συνεχεία, προ των θυρών του Ναού ευλογήθηκαν οι άρτοι και ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε μεστή πνευματικών μηνυμάτων ομιλία.  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

   Το πρωί της κυρίας ημέρας την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο αιδ. Πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κοκκολής.

IMG 7966

IMG 7967

IMG 7971

IMG 7974

IMG 7975

IMG 7977

IMG 7978

IMG 7981

IMG 7982

IMG 7985

IMG 7986

IMG 7987

IMG 7990

IMG 8002

IMG 8001

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θρακομακεδόνων κατά την παραμονή ο Μέγας Εσπερινός ετελέσθη υπό του πανοσιωτάτου Ιερομονάχου π. Θεοκλήτου και ακολούθησε λιτανεία.

viber image 2022 05 06 13 20 25 423

    Ανήμερα της μνήμης του ενός εκ των λαοφιλεστέρων Αγίων, Γεωργίου, της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλίες του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στην ειλικρίνεια του νεαρού και ενδόξου στρατιωτικού, Αγίου Γεωργίου. Ο Άγιος δεν ήταν διπλωμάτης. Ο λόγος του ήταν αυθεντικός για αυτό και κέρδισε την αγάπη πολλών Χριστιανών. Γνώριζε να εκφράζει την ειλικρινή αγάπη του Κυρίου μας και δεν ήταν υποκριτής. Ενώ είχε την δυνατότητα να ρίξει ψεύτικα λιβάνι στα είδωλα, δεν το έπραξε. Ήταν ευθύς και αληθινός Χριστιανός, διότι είχε αγωνισθεί πνευματικά. Είχε καθαρίσει τις αισθήσεις του και είδε το Φως της Αναστάσεως του Χριστού μας, με αποτέλεσμα τίποτα να μην τον εμποδίσει να οδηγηθεί στο μαρτύριο.

  Πολλοί, σήμερα, μιλούν για ομολογία, αλλά με την παραμικρή παρατήρηση ενοχλούνται, διότι πιστεύουν πως τα γνωρίζουν όλα. Δεν είναι αυτό το πνεύμα του Χριστιανισμού. Ο Άγιος Γεώργιος το είχε κατανοήσει. Είχε αγαπήσει την ταπείνωση και παρ’ όλο που είχε την γνώση, δεν θεωρούσε εαυτόν γνώστη. Σε αυτά έχουμε καθήκον να μιμηθούμε τον τιμώμενο Άγιο, αν θέλουμε να είμαστε πνευματικά έξυπνοι,

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η πρεσβεία του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου να συνοδεύει τον καθένα μας.

viber image 2022 05 06 13 19 15 794

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes