2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εκδημία Πρεσβυτέρου

Κυριακή06Φεβρουάριος2022

Εκδημία Πρεσβυτέρου

   0 02 05 197ca98df45733e6f12fd3ba709c7cecb825c51b222bd798a216f021b6526f29 1c6daac3a2ee95
   Προς Κύριον μετέστη μόλις πριν από λίγες ώρες ο μακαριστός Πρεσβύτερος π. Ηλίας Μαυρίδης, πολιός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς Ασπροπύργου.

   Ο αοίδιμος π. Ηλίας γεννήθηκε στο Σουχούμι  της Αμπχαζίας  το έτος 1928 από τους ευσεβείς Αναστάσιο Πρεσβύτερο και Άννα. Διάκονος και Ιερεύς χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Αυξέντιο το 1981, γενόμενος κληρικός έβδομης γενιάς, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό την λευιτική παράδοση της οικογένειας του. Έκτοτε υπηρέτησε με ζήλο και αυταπάρνηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς, καταφέρνοντας να κερδίσει την αγάπη των πολλών πιστών που προσέτρεχαν στο πετραχήλι του για να βρουν ψυχική ανάπαυση. Στην εφημεριακή του θέση παρέμεινε με τον αυτό ζήλο ως τον Ιούλιο του 2017, οπότε τον αντικατέστησε ο νυν εφημέριος π. Κωνσταντίνος Πετσαλίδης.
   Ο π. Ηλίας διακρινόταν για το πηγαίο και ανεπιτήδευτο του χαρακτήρα του και την επιμονή του στις αρχές και τις παραδόσεις της Πίστεως και της Πατρίδος. Την τελευταία πενταετία της πτώσης των σωματικών του δυνάμεων επέδειξε υπομονή και ανέμενε με ζέουσα ελπίδα την αναχώρηση του εις χείρας του Αναστάντος Θεού.
   Πριν λίγες ημέρες, ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος του διάβασε ευχές και του μετέδωσε τα Άχραντα Μυστήρια, εις εφόδιον ζωής αιωνίου.
   Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του σεβασμίου Πρεσβυτέρου π. Ηλιού θα τελεσθεί αύριο, Δευτέρα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς στις 11.30 π.μ. υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.
   Ευχόμαστε ο Κύριος να δεχθεί στην ατελεύτητη χαρά του Παραδείσου την μακαρία ψυχή του αειμνήστου πατρός και να προσφέρει παρηγοριά και στήριξη στους οικείους του και στα πνευματικά του τέκνα. 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes