2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Διαδικτυακή Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως

Τετάρτη10Μάρτιος2021

Διαδικτυακή Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως

 

   Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης διαδικτυακή σύναξη κληρικών της Μητροπόλεως μας, εν όψει της επικείμενης εισόδου στο κατανυκτικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

u77

   Απευθυνόμενος προς τους Ιερείς και Διακόνους, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής για τον Ορθόδοξο Χριστιανό. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο αγώνας στον οποίο μας προτρέπουν τα ιερά γράμματα της περιόδου με απώτερο στόχο την άρνηση της αμαρτίας, την προσωπική μας μεταμόρφωση και ένωση με τον Θεό, είναι η επιτομή της εν Χριστώ ζωής. Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, και όχι μόνο για 48 ημέρες, ο Χριστιανός οφείλει να αγωνίζεται να πορεύεται σύμφωνα με την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, και να μη λησμονεί τα ιερά σαρακοστιανά κείμενα τα οποία στην ουσία τους μας διδάσκουν την προσεκτική τήρηση του μέτρου, καθιστώντας σαφές ότι η μέση, βασιλική οδός οδηγεί στον Θεό.

   Έπειτα, η συζήτηση στράφηκε στο ακόμη επίκαιρο ζήτημα του Κορωνοϊού και στην σύγχυση που καθημερινώς προξενεί στην ελληνική κοινωνία η λανθασμένη διαχείριση της πολιτείας. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι τα αντιφατικά μέτρα της πολιτείας έχουν βλάψει τα αισθήματα του λαού, ο οποίος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντι στα όργανα πολιτικής προστασίας, γεγονός που συνεπάγεται τον πλήρη ευτελισμό της σοβαρότητας του ζητήματος. Τότε, μάλιστα, εμφανίζονται οι ατομιστές εκείνοι άνθρωποι που ενώ γνωρίζουν ότι φέρουν τον ιό, εντούτοις, επιδίδονται σε διαρκείς μετακινήσεις σπείρωντας την ασθένεια σε πλήθος ανθρώπων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε όλοι «έως της σήμερον». Ακολούθως, αναφορικά με το ζήτημα της καταφυγής του κόσμου στους ιερείς για την αποδοχή ή άρνηση του εμβολίου, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι οι Ιερείς είναι θεραπευτές της ψυχής, όχι του σώματος, για αυτό άλλωστε η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι ο Ιερέας δεν πρέπει να προτρέπει ή να αποτρέπει το ποίμνιο στην λήψη του εμβολίου, δεδομένου ότι η αρμοδιότητα της θεραπείας σωμάτων ανήκει στους ιατρούς.

   Κλείνοντας την εισήγηση του προς τους Ιερείς, ο Σεβασμιώτατος τους παρακάλεσε να προσέχουν τόσο την προσωπική τους υγεία όσο και την υγεία του ποιμνίου που τους ενεπιστεύθηκε ο Χριστός τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής εντός και εκτός των Ναών, όπως άλλωστε θα έκαναν για οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Όπως, μάλιστα, τόνισε στη συνέχεια, δεν πρέπει να συγχέεται η πίστη με την λογική. Παρά το γεγονός ότι ο Ναός είναι τόπος Αγιασμού, απαραίτητη προϋπόθεση για να εισακούσει ο Κύριος την προσευχή μας και να διώξει την ασθένεια, είναι η αγιότητα, ο αγιασμένος τρόπος ζωής. Τότε μόνο θα μπορεί ο Χριστιανός να επιτιμά εν ονόματι Κυρίου την ασθένεια και να την εξουδετερώνει. Μέχρι, τότε όμως, οφείλει να προσέχει, καθώς έτσι επιδεικνύει και την αγάπη του για τους συνανθρώπους του. Η αντίθετη συμπεριφορά λογίζεται ως ατομισμός και ιδιοτέλεια.

   Πριν την λήξη της σύναξης, οι κληρικοί εξέφρασαν τις δικές τους παρατηρήσεις σε ζητήματα που αφορούν τον Κορωνοϊό στο πλαίσιο ενός υγιούς διαλόγου.

  

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes