2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Χειροτονία εις Διάκονον του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

Σάββατο10Μάρτιος2018

Χειροτονία εις Διάκονον του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

            Συνδυασμός κλίματος συγκίνησης και ατμόσφαιρας εορταστικής, ήταν αυτός, στον οποίο σήμερα το πρωί, τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, η εις Διάκονον Χειροτονία του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ενός ιδιαιτέρως προσφιλούς και αγαπητού νέου, έγγαμου, ενός πραγματικού τέκνου της Εκκλησίας μας.
            Στο ευλογημένο αυτό γεγονός, παραμονή της Σταυροπροσκυνήσεως, με τον Επίσκοπό μας συλλειτούργησαν κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, ενώ η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και η πνευματική οικογένεια της ενορίας, κατέκλισαν τον Ναό προσευχόμενοι για τον νεοχειροτονηθέντα.
           Αποκορύφωμα συγκίνησης αποτέλεσε η ώρα της ανάγνωσης της προσφώνησης από τον νεαρό Κωσταντίνο προς τον Αρχιερέα και Ποιμενάρχη μας, λίγο πριν τη Χειροτονία. Ο υποψήφιος ακόμη Διάκονος με θάρρος, αυθορμητισμό και ειλικρίνεια ανέγνωσε μια πραγματικά εκ βάθους ψυχής κατάθεση, πλούσια σε ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς τα πρόσωπα τα οποία στάθηκαν δίπλα του στην πορεία της ζωής του και που συνέβαλαν καθοριστικά στη γενναία απόφασή του να στρατευθεί, εθελοντικά, στην μεγάλη Του Χριστού μας στρατευομένη Εκκλησία. Ο λόγος του αποκάλυπτε το σεβασμό προς τους γονείς και την οικογένεια, την αγάπη και τη στοργή προς τη σύζυγο, την εκτίμηση της φιλίας, τη συγχωρητικότητα προς όλο τον κόσμο και κυρίως την ευγνωμοσύνη προς τους πνευματικούς καθοδηγητές. Ένας λόγος μεστός από σιγουριά, ασφάλεια, πίστη, όπως αρμόζει στο νέο Ιερωμένο που τάσσεται στην υπηρεσία της Εκκλησίας μας. Ένας λόγος αντάξιος του μεγέθους του Μυστηρίου που «λύγισε» από συγκίνηση τους παρευρισκόμενους, συγγενείς και φίλους. Απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο συγκεκριμένα είπε «Η προσωπική́ μου κλίση για τον ιερό κλήρο εμφανίστηκε στην εφηβεία μου καί με την πάροδο του χρόνου η φλόγα γιά να ενταχθώ στο στρατό του Χριστού γινόταν πιό έντονη, πράγμα που με ώθησε στο να βρεθώ σήμερα απέναντι σας, Τίμιε Πάτερ και Δέσποτα, ζητώντας την ευλογία του Αγίου Πνεύματος και θέλοντας να συνδέσω αυτή μου την αγάπη με τη διακονία και την αφοσίωση μου στον ιερό κλήρο. Έχοντας διακονήσει τόσο καιρό δίπλα σας, κατάλαβα ότι ο δρόμος της Ιεροσύνης επιφέρει πολλούς πόνους και ταλαιπωρίες, ωστόσο δεν ανησυχώ για τίποτα γιατί γνωρίζω ότι αυτός ο δρόμος εκτός από δυσκολίες και εμπόδια, προσφέρει επίσης αμέτρητες χαρές και ευλογίες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού και είμαι ευγνώμων για όσα απλόχερα μου έχει χαρίσει. Μέσα μου έχω συνδέσει την έννοια της Ιεροσύνης με κάτι το μεγαλειώδες και ουσιαστικό και πιστεύω πως όταν κανείς αποφασίσει να ακολουθήσει αυτήν την οδό, παύει να λειτουργεί μέσα σου το “εγώ” και αποφασίζει να υπακούει στο θέλημα του Κυρίου, πάντα με σεβασμό́ και ταπείνωση».
           Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ανταποκρινόμενος στο γεμάτο δέος και σεβασμό λόγο που εκδηλώθηκε προς το πρόσωπό του εκ μέρους του υπό χειροτονία Διακόνου, κατά την αντιφώνησή του είπε χαρακτηριστικά ότι «αν ακολουθήσεις πιστά όσα έχεις διδαχθεί από την Εκκλησία μας, δεν θα περπατάς, αλλά θα πετάς». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες Αρχιερατικές, πατρικές συμβουλές που απορρέουν αλλά και στοχεύουν στην υπομονή, την ταπείνωση, την αντοχή και τη μίμηση το Χριστού που οφείλει να καλλιεργεί μέσα του ένας Ιερωμένος, καθώς και σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε συνδυασμό με την πίστη και την καθαρότητα της ψυχής, αγιάζουν τον άνθρωπο. Μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπός μας είπε «η σημερινή ημέρα αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη χαρά και ευλογία, διότι σήμερα εισέρχεται εις την Χαράν του Κυρίου μας, ένας νέος άνθρωπος γαλουχημένος σε τούτου εδώ το Ιερό, μεγαλωμένος σε αυτόν εδώ το Ναό, σε αυτό το Κατηχητικό. Ένα παιδί που ανδρώθηκε στα χέρια μας, παιδί της καρδιάς μας, σάρκα της σάρκας μας. Ένας άνθρωπος που από όταν οι γονείς του, Παναγιώτης και Κυριακή, το έφεραν εδώ, η ευλογία του Θεού το συνοδεύει. Πραγματικά, σήμερα, παραμονή της Σταυροπροσκυνήσεως, στα μισά της σταυρικής περιόδου που διανύουμε μεσούσης της Σαρακοστής, παίρνουμε δύναμη και κουράγιο από το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, παίρνουμε θάρρος και ελπίδα, όταν νέοι άνθρωποι, με επίγνωση του εαυτού τους και με πίστη στο Θεό, αποφασίζουν να ξεκινήσουν έναν αγώνα και να δώσουν τη μάχη τους».
           Πριν ολοκληρώσει ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που συντελείται από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, Ιερέα, που όπως είπε, αποτελεί πρότυπο υπακοής προς την Εκκλησία, αλλά και διακονίας, συμπαράστασης και ευλογημένης στήριξης  προς τα νέα παιδιά, τέκνα της Εκκλησίας μας.
           Τελειώνοντας την αντιφώνησή του ο Επίσκοπός μας, είπε: «Είσελθε εις την Χαράν του Κυρίου μας», όπου και ακολούθησε το Μυστήριο της Χειροτονίας του Κωνσταντίνου εις Διάκονον.
           Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας έδωσε ευχές στη νέα Διακόνισσα Αφροδίτη, καθώς και στους γονείς του Διακόνου, Παναγιώτη και Κυριακή.
           Με το τέλος του Μυστηρίου, συγγενείς, φίλοι και ποίμνιο ευχήθηκαν στο χειροτονηθέντα, να είναι Άξιος, με καλή και ευλογημένη πορεία στο δρόμο του Θεού!
 
 

1EG

2EF

3DFG

4FG

5DG

6G

7FH

8FH

8UH

9H

10DG

11UJ

12UI

13UI

14IUN

15UIN

16UIN

17INU

18DG

19SF

20YIU

21IYU

22UI

23UI

24IU

25U

27Y

26IU

28YU

29YH

30YH

31Y

32YU

33YU

34YU

35UY

36UY

37YU

38YU

39UY

40YU

41YU

42YU

44YU

45YU

46UY

47UY

48Y

49DG

50DG

51IU

52UI

53UI

54UI

55UI

56UI

57IU

58I

59IU

60YI

61IUY

62IU

63IU

65IU

66UI

67UY

68UI

69Y

70Y

71IUY

73IU

74IU

75IU

76IU

77IU

79Y

78I

80T

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes