Σήμερον η Εκκλησία μας τίμησε λαμπρώς της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον, τον θείο Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η μεγάλη Θεομητορική εορτή τιμήθηκε ιδιαιτέρως σε οίκους της Ευαγγελιστρίας.
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Θηβών, αφ' εσπέρας, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.
Ανήμερα, στον αυτό Ναό τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και την έναρξη του Αγώνα της Εθνικής Παλιγγεννεσίας.
Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης μας τόνισε ότι η ημέρα του Ευαγγελισμού αποτελεί την αρχή της σωτηρίας μας με την ενσάρκωση του Θεού Λόγου στην άχραντη κοιλία της Παναγίας μας. Με την αποδοχή του θείου θελήματος, η Παναγία μας κατέστη η νοητή γέφυρα που ένωσε τον ουρανό με τη γη και τον Θεό με τον άνθρωπο, όπως αναφέρεται στους χαιρετισμούς προς αυτήν. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η εκ του Αγγέλου μετάδοση του καλού μηνύματος στην Μαριάμ συνέβη στη Ναζαρέτ, μία απο τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, γεγονός που δείχνει την ανατροπή που φέρνει ο Θεός στα κοσμικά δεδομένα, η οποία βέβαια φάνηκε στο έπακρο από το ότι θέλησε να λάβει την ανθρώπινη φύση με σύλληψη και γέννηση παρθενική.
Σε άλλο σημείο, ο Επίσκοπός μας στράφηκε προς την εικόνα του Αγίου της υπομονής και της ταπεινώσεως, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, εκφράζοντας προς αυτόν την ευγνωμοσύνη των χριστιανών της περιοχής, δεδομένου ότι ο Ναός της Ευαγγελιστρίας χτίσθηκε κατόπιν δικής του προτροπής (1918), όταν τρία πνευματοπαίδια του τον ρώτησαν περί της φημολογούμενης τότε αλλαγής του ημερολογίου για να λάβουν την απάντηση "να παραμείνου όπως είναι, κάνοντας τα σπίτια τους Εκκλησίες".
Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στην ηρωική επανάσταση του 1821, τονίζοντας ότι αν και οι Έλληνες τότε ήταν "μία χούφτα", τα έβαλαν με μία ολόκληρη αυτοκρατορία και βγήκαν νικητές με την βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού, εξασφαλίζοντας την ελευθερία την πατρίδος. Ευχήθηκε δε, η Παναγία να είναι βοήθειά μας στο υπόλοιπο της πορείας μας.
Στην Ιερά Μονή Μεγαλόχαρης Ωρωπού την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Πρεσβύτεροι π. Χαράλαμπος Χαμοσφακίδης και π. Κωνσταντίνος Πετσαλίδης.
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πεύκη τον Μέγα Εσπερινό της παραμονής τέλεσε ο Ιερομόναχος π. Ειρηναίος και την Θεία Λειτουργία, ανήμερα, ο Πρεσβύτερος π. Ματθαίος.
Από τον Εσπερινό
Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Μελισσοχωρίου λειτούργησε ο Ιερομόναχος π. Μιχαήλ Παντελαίος.