2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Λιόσια και στους Θρακομακεδόνες

Σάββατο06Μαϊος2023

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Λιόσια και στους Θρακομακεδόνες

    Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς στα Άνω Λιόσια και στους Θρακομακεδόνες.

agioy georgioy 23 3 of 32

     Αφ’ εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων. 

   Οι προσελθόντες πιστοί είχαν την ευλογία να ασπαστούν απότμημα Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου.

agioy georgioy 23 2 of 32

agioy georgioy 23 5 of 32

agioy georgioy 23 4 of 32

agioy georgioy 23 6 of 32

agioy georgioy 23 8 of 32

   Ψαλλομένων των απολυτικίων, πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ναού Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος, βασταζομένης από νέους Ποντίους του πλησιόχωρου συλλόγου Ποντίων «Τραπεζούντα», υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής.

agioy georgioy 23 9 of 32

agioy georgioy 23 11 of 32

agioy georgioy 23 12 of 32

agioy georgioy 23 14 of 32

agioy georgioy 23 17 of 32

agioy georgioy 23 18 of 32

agioy georgioy 23 19 of 32

agioy georgioy 23 20 of 32

agioy georgioy 23 21 of 32

    Προ της εισόδου του Ναού εψάλη δέηση, ευλογήθηκαν οι άρτοι και ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε εόρτια ομιλία. Ακολούθως, ο Πρωτοσύγκελλος π. Μιχαήλ εξέφρασε τις δέουσες ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στην αρτιότητα της πανηγύρεως, ως και προς τους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, οι πολιτευτές κ. Σταμάτης Πουλής, και κα. Μαρία Ναβροζίδου, Πρόεδρος Τριτέκνων Αν. Αττικής, Αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

IMG 5202

agioy georgioy 23 24 of 32

agioy georgioy 23 25 of 32

agioy georgioy 23 26 of 32

agioy georgioy 23 27 of 32

agioy georgioy 23 28 of 32

agioy georgioy 23 31 of 32

agioy georgioy 23 32 of 32

    Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θρακομακεδόνων.

IMG 9078

IMG 9076

   Στις ομιλίες του, παραμονή και ανήμερα, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικά βιώματα του Αγίου Γεωργίου, την Χαρά και την Ειρήνη. Αυτά τα δύο αγαθά χορήγησε ο Αναστάς Χριστός στις Μυροφόρες και στους Αποστόλους την ίδια ημέρα της Αναστάσεως. Οι μεν Μυροφόρες αισθάνονταν απέραντη θλίψη, γνωρίζοντας ότι έχασαν τα πάντα με την Σταύρωση του Αγαπημένου Διδασκάλου τους. Οι δε Απόστολοι αισθάνονταν φόβο αλλά και οργή για τα πρόσωπα των φονευτών του Κυρίου. Στην θλίψη και την οργή των Μυροφόρων και των Αποστόλων, ο Χριστός απάντησε: Χαρά και Ειρήνη να έχετε. Όσες αντιξοότητες και αν συναντούσαν, πάντοτε οι Μαθητές του Αναστημένου είχαν Χαρά και Ειρήνη. Τα ίδια αγαθά είχε και ο Μεγαλομάρτυς Γεώργιος. Αγωνιζόταν να αρέσει αληθινά στον Θεό. Δεν ξόδευε τον χρόνο του αναλώμενος σε σκοτεινές θεωρίες, ούτε σε δήθεν ομολογίες. Αντιθέτως, φρόντιζε να πλουτίζει με το Φως του Χριστού. Όταν, όμως, έφτασε η ώρα, όταν κλήθηκε να αρνηθεί τον Χριστό, «Δεν Τον αρνούμαι», είπε, «Πιστεύω στην Ανάσταση. Πιστεύω στον Χριστό». Στις φοβέρες των δημίων, δεν πτοήθηκε, αλλά προχώρησε με αποφασιστικότητα και ανδρεία στο Μαρτύριο, διότι δεν ήταν δήθεν. Τιμούσε την μέγιστη τιμή του ονόματος «Χριστιανός» με τον άγιο βίο του και όχι με ανούσιες θεωρίες. Για αυτό και ζει μέχρι σήμερα, αλλά και εις τους αιώνας, σε αντίθεση με τον Διοκλητιανό και τους λοιπούς διώκτες του Χριστιανισμού, οι οποίοι ξεχάσθηκαν και έσβησαν. Αυτούς αγωνίζονται να ακολουθούν και όσοι την σήμερον εκφράζονται απαξιωτικά προς τις χιλιάδες των ευλαβών ανθρώπων, οι οποίοι με καρδιακή πίστη και δάκρυα προστρέχουν τις ημέρες αυτές να προσκυνήσουν την εξ Αγίου Όρους Εικόνα του «Άξιον Εστί», της γλυκιάς μας Μητέρας και Παναγίας. Αν και οι ίδιοι μιλούν συνεχώς για τον αντι-ρατσισμό, δυστυχώς είναι οι πρώτοι ρατσιστές εναντίον των Ιερών και των Οσίων του Γένους μας.  

   Εν κατακλείδι, ευχήθηκε να καταστήσουμε την ψυχή μας ένα αγαθό γεώργιο, ένα χωράφι που δέχεται μόνο τους σπόρους της αγιότητας, μιμούμενοι το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου.

IMG 9070

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes