2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Μαρκόπουλο

Τετάρτη14Φεβρουάριος2018

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Μαρκόπουλο

                Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μαρκόπουλο Μεσογείων Αττικής.
                Όλων των Ακολουθιών προΐστατο ο Ποιμενάρχης μας, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.
                Με το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπός μας, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της αγίας εικόνος του Κυρίου στη κεντρική πλατεία του Μαρκοπούλου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου. Στη λιτανεία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, νέοι ενδεδυμένοι με εκκλησιαστικές και παραδοσιακές ενδυμασίες και βέβαια πλήθος πιστών.
                Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής  ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον π. Αλέξανδρο και τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Λεωνίδα εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος.

Ο Επίσκοπός μας, τόσο στην ομιλία του Εσπερινού, όσο και σε αυτή της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της Υπαπαντής του Κυρίου με ιδιαίτερη μνεία στον Άγιο Συμεών το Θεοδόχο. Η ημέρα αυτή είπε, είναι η Ορθόδοξη εορτή της μητέρας, της μητέρας του καθένα από εμάς, αλλά και της «μητέρας» όλων ἡμῶν των Ελλήνων Ορθοδόξων,  παραπέμποντας συμβολικά στην μητέρα πατρίδα, υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά στο ποίμνιο, το ιερό μας καθήκον απέναντι στα εθνικά θέματα και δη, στο άκρως σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

                Ο Σεβασμιώτατος δεν παράλειψε, με την ολοκλήρωση του θείου λόγου, να αναφερθεί στο πρόσωπο του εφημέριου, π. Λεωνίδα και στη σημαντική προσπάθεια και προσφορά του στη διακονία της Εκκλησίας μας, δίνοντας ιδιαίτερες ευχές να συνεχίσει το έργο αυτό της διακονίας με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.

Από τον Εσπερινό 

1HIU

IMG 9627

2IUN

3JIOU

4INU

5NUI

6NUI

7INU

8RG

9DTH

10HG

11IN

12INU

IMG 9624

13INU

14NI

15NUI

16YBU

17UB

18GH

19CGH

20GHJ

21UYB

22IUN

24IUN

25UI

26CBG

27FB

28DGH

30FH

31INU

32INU

33IN

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

1OU

2OU

3UI

4IU

5U

6NIU

7UIN

8FH

9DTH

10SG

12IU

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes