2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στο Λουτουφί και στη Θήβα

Τρίτη30Απρίλιος2024

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στο Λουτουφί και στη Θήβα

 Στην Βοιωτία μετέβη απόψε το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. 

G NYMF 3 of 14

   Αρχικά, επισκέφθηκε και προσκύνησε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεύκτρων, όπου αντάλλαξε ευχές ενόψει του Αγίου Πάσχα με τις εκεί αγωνιζόμενες αδελφές.

εικόνα Viber 2024 04 30 22 11 19 410   Εν συνεχεία, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης διαδοχικώς στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτουφίου και στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών.

 

G NYMF 1 of 14

G NYMF 2 of 14

G NYMF 4 of 14

G NYMF 5 of 14

G NYMF 6 of 14

G NYMF 7 of 14

 Από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών

G NYMF 13 of 14

G NYMF 9 of 14

   Στις ομιλίες του, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το πλήθος των μηνυμάτων τα οποία έχουμε την ευκαιρία να αποκομίσουμε τις άγιες ημέρες της Μεγαλοβδομάδας. Η παραβολή των δέκα παρθένων μας καλεί σε συνέπεια προς τα χριστιανικά μας καθήκοντας και πνευματική εγρήγορση. Η παραβολή των ταλάντων μας καλεί να ευγνωμονούμε τον Θεό για τα χαρίσματα που μας προσέφερε και να αγωνιζόμαστε να τα αξιοποιούμε προς όφελος της ψυχής μας και των συνανθρώπων μας. Τα ουαί που απηύθυνε ο Χριστός στους Φαρισαίους μας καλούν να αποτινάξουμε από πάνω μας τους τυπικισμούς, την πνευματικώς άγονη υποκρισία και την επιφανειακή θρησκευτικότητα. Χθες ακούσαμε ότι όλος ο Νόμος του Θεού κρέμεται στην αγάπη. Σήμερα είδαμε την μετανοημένη πόρνη να δέχεται την άφεση των πολλών αμαρτιών της επειδή αγάπησε πολύ τον Θεό. Από την άλλη, βλέπουμε τον Ιούδα, τον οποίο τίμησε ο Θεός ισόποσα με τους υπόλοιπους Μαθητές, τον ύψωσε, τον εμπιστεύθηκε, κι όμως εκείνος «οὐκ ἠβουλήθη συνιέναι», αλλά παρέμεινε αδιόρθωτος.
   Κάθε Χριστιανός, τις ημέρες αυτές έχει την μεγάλη ευλογία από τον Θεό να δεχθεί από την Εκκλησία αυτόν τον λόγο που χρειάζεται για την δική του ψυχή. Είναι δε ο κάθε λόγος, το κάθε νόημα, ένα άγγιγμα ψυχής, μία πρόσκληση να στραφούμε προς τον Θεό και να Του πούμε: «Ελθέ, Κύριε, στην ταπεινή ψυχή μου και φώτισε το σκοτάδι μου. Ελθέ, Κύριε, στον εσώψυχο κόσμο μου και μεταμόρφωσε την αγριότητα σε αγιότητα. Ελθε, Κύριε!».
   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση!».

G NYMF 14 of 14

G NYMF 8 of 14

G NYMF 10 of 14

G NYMF 11 of 14

G NYMF 12 of 14

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes