2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

Κυριακή14Απρίλιος2024

Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

   Με την προσευχητική σύναξη των πιστών και την τέλεση του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού εισοδεύσαμε στην Ε΄ εβδομάδα των Νηστείων.
Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από Ιερείς και Διακόνους.

E KATANYKTIKOS 24 3 of 16

E KATANYKTIKOS 24 2 of 16

    Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας ανέφερε χαρακτηριστικά για τη Μεγάλη Σαρακοστή, ότι αυτή αποτελεί τρόπο ζωής, οδοδείκτη και σημαία στη ζωή του Χριστιανού. Όπως ιδιαίτερα αυτή την περίοδο έχουμε καθήκον να μην κρίνουμε τους αδερφούς μας, να προσευχόμαστε, να προσέχουμε τις αισθήσεις μας, να εκφράζουμε την αγάπη μας προς τον Θεό μέσω της ασκήσεως, το ίδιο ισχύει για όλη την ζωή μας, για αυτό και η Μεγάλη Σαρακοστή είναι το πνευματικό μας «οικείο περιβάλλον». Τα διδάγματά της, οι εντολές της, οι νουθεσίες της, αποτελούν για εμάς την πνευματική οδηγία η οποία μας κατευθύνει ενώπιον του Θεού. Σε σχέση δε με την σημερινή ευαγγελική περικοπή, η Σαρακοστή προτάσσει τα δύο πνευματικά όπλα του Χριστιανού εναντίον πάσης κακίας, την προσευχή και τη νηστεία, με επίκεντρο την πίστη.
    Όλα αυτά τα πνευματικα μηνύματα που απλόχερα μας προσφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησία έχουμε καθήκον να τα εμφυτεύουμε στα νέα παιδιά με πνεύμα αγάπης και όχι τιμωρίας. Αυτό το καθήκον βαραίνει ιδίως τους γονείς, πολλοί εκ των οποίων φέρνουν τα παιδιά να βαπτιστούν στην Εκκλησία και ακολούθως τα κρατούν μακριά από την συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας, μην δίνοντάς τους τίποτα σχετικό με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Αυτή η κατάσταση δεν οδηγεί σε πνευματική πρόοδο και για να διορθωθεί, πρέπει οι αγωνιζόμενοι Χριστιανοί να καταστούμε φως για τον κόσμο, να καταφέρουμε με το βίωμά μας να εμπνέουμε στους συνανθρώπους μας την πίστη και την αγάπη προς τον αληθινό Θεό μας.
   Εν κατακλείδι, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας Σαρακοστής.

E KATANYKTIKOS 24 6 of 16

E KATANYKTIKOS 24 8 of 16

E KATANYKTIKOS 24 9 of 16

E KATANYKTIKOS 24 10 of 16

E KATANYKTIKOS 24 11 of 16

E KATANYKTIKOS 24 12 of 16

E KATANYKTIKOS 24 13 of 16

E KATANYKTIKOS 24 14 of 16

E KATANYKTIKOS 24 15 of 16

E KATANYKTIKOS 24 16 of 16

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes