2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

10/23 Μαρτίου 1924… 96 χρόνια

Δευτέρα23Μάρτιος2020

10/23 Μαρτίου 1924… 96 χρόνια


IhsousProseuxomenos

     Σαν σήμερα 10/23 Μαρτίου, πριν από 96 χρόνια, η Ορθόδοξη Ελλάδα μας διχάστηκε σε Παλαιοημερολογίτες και νεοημερολογίτες.

   Πέρασαν εννιάμισι δεκαετίες με διωγμούς, εντάσεις, απαξιώσεις, ευτελισμούς, ειρωνείες, αμφισβητήσεις κατά των πιστών που θέλησαν να μη δεχθούν την αλλαγή που επέβαλαν οι κρατούντες.

   Σίγουρα έχουν κληροδοτηθεί πληγές...

   Ο αγώνας των Παλαιοημερολογιτών δε δημιουργήθηκε από πείσμα ή από εμπάθεια. Αντιθέτως, εντάθηκε από την ευσέβεια για τα πάτρια της Εκκλησίας.

   Αμφισβητήθηκε και απαξιώθηκε με σκληρούς διωγμούς από τους  επισήμους που είχαν και έχουν τη βούλα του κράτους.

   Τα σημάδια είναι ακόμη νωπά.

   Διωγμοί κατά των Ορθοδόξων, όχι από δεδηλωμένους άθεους, αλλά από αδελφούς, Ορθοδόξους Χριστιανούς, οι οποίοι συνδιαλέγονται με κάθε αιρετικό, ενώ οι παλαιοημερολογίτες θεωρούνται «φανατικοί, οπισθοδρομικοί».

   Εννιάμισι δεκαετίες διχασμός!

   Εύχομαι να υπάρξει το ενδιαφέρον με Ορθόδοξη σύνεση και συμπάθεια για να επανέλθει η κανονική τάξη όπως οι Άγιοι Πατέρες ορίζουν, ακυρώνοντας κάθε ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα που τραυμάτισε την ενότητα.

   Την ενότητα, για την οποία ένδακρυς στον κήπο της Γεθσημανή προσευχήθηκε ο Γλυκύς Ιησούς.

 

+ ὁ Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας Χρυσόστομος 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes