Monthly Archive

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Εορτασμός Αγ. Ιωάννου Θεολόγου & Αγ. Αρσενίου του Μεγάλου στη Λυκόβρυση Αττικής

   Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Λυκόβρυση τελέσθηκε, σε πανηγυρικό κλίμα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν των Αγίων Ιωάννου του Θεολόγου και Αρσενίου διαβάστε περισσότερα..

«100 χρόνια Αλήθεια» - Η Μητρόπολή μας στην Εύξεινο Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών

   Σε συνέχεια των εκδηλώσεων με τίτλο «100 χρόνια Αλήθεια» προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας και τη συμπλήρωση ενός αιώνος από την αποφράδα εκείνη ημέρα της έναρξης της 2ης φάσης διαβάστε περισσότερα..

Παρουσία και συμμετοχή της Μητροπόλεως στις εκδηλώσεις στο Σύνταγμα για τη Γενοκτονία

   Στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, παρίστατο απόψε, ο Επίσκοπός μας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκε διαβάστε περισσότερα..

Η 17η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεως την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

   Συμβολικά επελέγη η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας, για τη διοργάνωση και υλοποίηση, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου μας κ. Χρυσοστόμου, της 17ης τακτικής Αιμοδοσίας της Μητροπόλεω διαβάστε περισσότερα..

Αγιασμός και εγκαίνια του γηπέδου του ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Πυρρίχιος» Ασπροπύργου, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

   Τον Αγιασμό στα εγκαίνια του νέου γηπέδου του ποδοσφαιρικού Συλλόγου Ασπροπύργου «Πυρρίχιος» τέλεσε σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.    Το νέο στολίδι τη διαβάστε περισσότερα..

«100 χρόνια Αλήθεια», 19 Μαΐου η Μητρόπολή μας τιμά τους 353.000 νεκρούς με σειρά Εκδηλώσεων

   Σε συνέχεια των δράσεων της φετινής χρονιάς, για την απόδοση τιμής στη μνήμη των αδίκως δολοφονηθέντων Ελλήνων του Πόντου, ύστερα από 100 ακριβώς χρόνια, η Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας, διαβάστε περισσότερα..

Γιορτή λήξης Κατηχητικών Σχολείων Μητροπόλεως

   Με την ευχή του Ποιμενάρχη μας, οι ενορίες και τα Κατηχητικά Σχολεία σε όλο το εύρος της Μητροπόλεως πραγματοποίησαν σήμερα, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εκδηλώσεις μνήμης, με ομιλί διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή του Παραλύτου στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Ασπροπύργου

   Δ’ Κυριακή από το Πάσχα, σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργεία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριά διαβάστε περισσότερα..

Ετήσιο Μνημόσυνο Ευάγγελου Τούτουζα

   Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στη Θήβα τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιεροψάλτου, Ευάγγελου Τούτουζα, από τον Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο εν μέσω πολυπληθούς εκκλησ διαβάστε περισσότερα..

«100 χρόνια Αλήθεια» - Εναρκτήρια εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας στο Σύλλογο «οι Ακρίτες του Πόντου»

   Στην αίθουσα του Συλλόγου «οι Ακρίτες του Πόντου» στη Γκορυτσά Ασπροπύργου φιλοξενήθηκε σήμερα, η εναρκτήρια εκδήλωση της σειράς δράσεων της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας με θέμα «100 διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Νέα Φιλαδέλφεια

   Στο πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποιήθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος διαβάστε περισσότερα..

Εγκαίνια του «Ποντιακού Θεάτρου» στη Γκορυτσά Ασπροπύργου

   Ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση της Δημοτικής αρχής, ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του νέου «Ποντιακού Θεάτρου» στη Γκορυτσά Ασπροπύργου, παρουσία του διαβάστε περισσότερα..

Συνοδικὸ Μνημόσυνο γιὰ τὸν μακαριστὸ Ἀρχιεπίσκοπο Ταλαντίου Ἀκάκιο

   Τὴν Τρίτη, 1/14-5-2019, ἑορτὴ τῶν Ἁγίων Νέων Ὁσιομαρτύρων Ἀκακίου, Ἰγνατίου καὶ Εὐθυμίου, τελέσθηκε ἀρχιερατικὸ Συλλείτουργο στὸ Καθολικὸ τῆς ἱστορικῆς Ἱερᾶς Μονῆς τοῦ Ἁγίου Νικολάου στὴν διαβάστε περισσότερα..

Ο Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε τους ιερούς ναούς Αγίας Τριάδος, Τιμίου Προδρόμου και Ευαγγελιστρίας Βοιωτίας

   Τον Αναστάσιμο χαιρετισμό έδωσε εκ του σύνεγγης σήμερα στους πιστούς των ενοριών Αγίας Τριάδος στη Λιβαδειά, Τιμίου Προδρόμου στο Λουτουφί και στην Ευαγγελίστρια Θηβών στη περιφέρεια διαβάστε περισσότερα..

«100 χρόνια AΛΗΘΕΙΑ»

  «100 χρόνια AΛΗΘΕΙΑ» ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Ἀττικῆς & Βοιωτίας Τὴ συμπλήρωση τῶν 100 ἐτῶν ἀπὸ τὸ τραγικὸ ἱστορικὸ γεγονὸς γιὰ τὸν Ἑλληνισμό, τὴ Γενοκτονία τῶν Ἑλλήνων τοῦ Πόντου, θὰ διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Νένητα Χίου

   Γ' Κυριακή από το Πάσχα, σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, τελέσθηκε Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στα Νένητα της Χίου προεξάρχοντος του Σεβασμι διαβάστε περισσότερα..

Συνοδικὸν Μνημόσυνον Μακαριστοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀκακίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ    Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῶν ΓΟΧ τῆς Ἑλλάδος, ἐξ ἀφορμῆς τῆς συμπληρώσεως 55 ἐτῶν ἀπὸ τῆς κοιμήσεως τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιεπισκόπου ἡμῶν Ταλαντίου κυροῦ Ἀκακίου (+1963)... διαβάστε περισσότερα..

Πρόσκλησις Ἱερατικῆς Συνάξεως

Ἀριθμὸς Πρωτ. 2838. ΑΘΗΝΑΙ 23 – 04 / 06 - 05 - 2019. ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ Πανοσιώτατοι καὶ Αἰδεσιμώτατοι,ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!    Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας ἡμῶν ἀπεφάσισεν τὴν σύγκλησιν Πανελλην... διαβάστε περισσότερα..

Εγκαίνια Γ' Βρεφικού Σταθμού στον Ασπρόπυργο

   Τον Αγιασμό και τα εγκαίνια του Γ' Βρεφικού Σταθμού στον Ασπρόπυργο τέλεσε απόψε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων,  Δημοτικών Συμβο διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στο Κορωπί

   Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Μάρκου στο Κορωπί Αττικής τιμήθηκε ο Ευαγγελιστής Μάρκος, ο ιδρυτής της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, με Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Ποιμεν διαβάστε περισσότερα..

Επισκέψεις στις ενορίες Ασπροπύργου

   Τους Ιερούς Ναούς Αγίου Ελευθερίου, Ταξιάρχη Μιχαήλ και Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου επισκέφθηκε απόψε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου μίλησε στα εκκλησιάσματα για διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγ. Γεωργίου στους Θρακομακεδόνες και στα Άνω Λιόσια

   Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του ιδιαιτέρως λαοφιλούς Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου, στην Μητρόπολή μας.    Παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά) στον Ι.Ν. Υπαπαντής Μαρκοπούλου

   Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Μαρκοπούλου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή του Αντίπασχα, κατά την οποία τιμάται η μνήμη της ψηλάφησης και διαβάστε περισσότερα..

Σάββατο του Πάσχα στην Ι.Μ. Αγ. Μαρίνας Κερατέας

   Με τη δέουσα κατάνυξη και την εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ο Αγιασμός και η καθιερωμένη λιτανεία, σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό στην Ιερ διαβάστε περισσότερα..

Ἡ Χειροτονία τοῦ Θεοφ. Ἐπισκόπου Πελαγονίας κ. Μαξίμου

   Τὸ Σάββατο τῆς Διακαινησίμου, 21-4/4-5-2019, τελέσθηκε σὺν Θεῷ ἡ χειροτονία τοῦ Θεοφ. Ἐπισκόπου Πελαγονίας κ. Μαξίμου στὸ Καθολικὸ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίων Ταξιαρχῶν στὰ Ἀθίκια Κορινθίας, ἀπ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι.Μ. Κοσμοσώτηρος στο Κρυονέρι

   Με Πολυρχιερατικό Εσπερινό κατά την παραμονή, και Αναστάσιμη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα, Παρασκευή της Διακαινησίμου Εβδομάδος, τελέσθηκε ο πανηγυρικός εορτασμός της Ζωοδόχου διαβάστε περισσότερα..

Τρίτη του Πάσχα στην Ι.Μ. Αγ. Ραφαήλ στη Θήβα

   Στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Θηβών χοροστάτησε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος για την εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης με συμπροσευχομένους στο Ιερό διαβάστε περισσότερα..

Δευτέρα του Πάσχα στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Ασπροπύργου

   Με νωπά τα αισθήματα χαράς και ελπίδας που μας προσέφερε πλουσιοπαρόχως η λαμπροφόρος ημέρα της Εγέρσεως τελέσθηκε η ειθισμένη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου διαβάστε περισσότερα..

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής

   Η Αναστάσιμη χαρά και γαλήνη ήταν το κλίμα που επικράτησε σήμερα, ημέρα της Λαμπρής, στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής, όπου τελέσθηκε ιεροπρεπώς η Ακολουθί διαβάστε περισσότερα..

Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό

   Tην Πανεορτή της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου βίωσαν και φέτος οι Χριστιανοί, πλημμυρισμένοι από αισθήματα ψυχικής ανατάσεως και λυτρώσεως. Ενδόξως και ως είθισται πραγματοποιήθηκε η διαβάστε περισσότερα..