2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Monthly Archive

Ιούλιος 2021

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Κερατέα

   Η μνήμη της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρίνης τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κερατέα Αττικής.        Των Ιερών διαβάστε περισσότερα..

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Γεώργιο Άνω Λιοσίων

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.     Με το πέρας του Μυστηρίου, στο σύ διαβάστε περισσότερα..

Ως εκ θαύματος αβλαβής από την πυρκαγιά ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ)

   Χθες, 27/7/2021, νέα φωτιά έπληξε την Αττική και συγκεκριμένα τις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Δροσιάς, Εκάλης και Διονύσου, οι οποίες υπάγονται στον ομωνυμο καλλικρατικό Δήμο.  διαβάστε περισσότερα..

Ἐγκαίνια Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ στὴ Μονὴ τοῦ Ἁγίου Κυπριανοῦ Φυλῆς

   Χθες, Κυριακή Ε’ Ματθαίου, τελέσθηκαν με λαμπρότητα τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Μαρτύρων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής, ενός έργου ζωής του αοιδίμου Μητροπολίτου Ωρωπού και διαβάστε περισσότερα..

Απάντηση σε άρθρο: "Θεοποιείς την λαβίδα; Είσαι ειδωλολάτρης" της Αρχιεπισκοπής Καναδά του νέου ημερολογίου

   Προχθές, 21/7/21, δημοσιεύθηκε σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες  ένα άρθρο της Αρχιεπισκοπής Καναδά του νέου ημερολογίου, με τίτλο: «Θεοποιείς τη λαβίδα; Είσαι ειδωλολάτρης». &nb διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στον Ασπρόπυργο

   Με την δέουσα ευλάβεια τιμήθηκε η διπλή εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, καθώς και της θαυμαστής ευρέσεως της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας του Καζάν, στον πανηγυρ διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στη Χίο

   Στην Χίο βρίσκεται από χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος επί τη ευκαιρία του εορτασμού των εν Χίω διαλαμψάντων Αγίων και του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στη μν διαβάστε περισσότερα..

"Εξ αμαρτιών μας, νέα Βαβέλ" Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

   «Ὅτε τοῦ πυρός τὰς γλώσσας διένειμεν, εἰς ἑνότητα πάντας ἐκάλεσεν» ο Ύψιστος Θεός της Ειρήνης και της Ομόνοιας. Δυστυχώς, στις μέρες μας  πολλοί έχουν κλείσει τα ώτα τους απέν διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου στη Δάφνη Αθηνών και στα Λεύκτρα Βοιωτίας

      Η εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του και πατρός της Eλλαδικής Εκκλησίας, εορτάσθηκε με την δέουσα ευλάβεια στην αποστολοβάδιστη Αθήνα και στα Λεύ διαβάστε περισσότερα..

Γ' Κυριακή Ματθαίου.Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου

      Η σημερινή ημέρα, κατά την οποία εορτάζει ο Όσιος Γερόντιος και οι συν αυτώ Όσιοι Πατέρες των εν Άθω Βουλευτηρίων της Αγίας Άννης, αποτελεί ημέρα ευφροσύνης και ενότητος για την τ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Οσίου Νικήτα στη Θήβα

 Η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Νικήτα του Θηβαίου τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια στο γραφικό ομώνυμο Ησυχαστήριο στη Θήβα.   Τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε διαβάστε περισσότερα..

Η 23η αιμοδοσία της Μητροπόλεως μας

    Παρά την ελάχιστη προηγηθείσα επικοινωνία και την διακριτική αυτή τη φορά πρόσκληση εκ μέρους της Μητροπόλεως μας προς το συνειδητά ευαισθητοποιημένο ποίμνιο της επαρχίας μας, η ανταπόκρ διαβάστε περισσότερα..

Ενθρονιστήριoς λόγος της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Γερόντισσας Παϊσίας

Σεβασμιώτατε Πάτερ καί Δέσποτα, Ἀττικῆς καί Βοιωτίας κ.κ. Χρυσόστομε  Σεβασμιώτατε Μητροπολῖτα, Πειραιῶς καί Σαλαμῖνος κ.κ. Γερόντιε  Σεπτόν Ἱερατεῖον Ὁσιώτατες Γερόντισσες καί λοιπές Μον... διαβάστε περισσότερα..

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου κατά την ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

   Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Γερόντισσα Παϊσία,    Με συγκίνηση ίσταμαι ενώπιον σας την ιστορική αυτή στιγμή, κατά την οποία το Μο διαβάστε περισσότερα..

Η Ενθρόνιση της εκλεγείσης Ηγουμένης, Παϊσίας Μοναχής, στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Αττικής

   Σήμερα, Κυριακή των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων, η Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκόβρυσης, αγαλλομένη εόρτασε την πλήρωση της χηρευούσης ηγουμενικής θέσης που πρ διαβάστε περισσότερα..

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης Αρσενίας στην Ι. Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Αττικής

       Σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την Σύναξη της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Οδηγητρίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Παϊσίου στη Λυκόβρυση και στον Βαρνάβα Αττικής

   Επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου του Μεγάλου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λ διαβάστε περισσότερα..

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes