Monthly Archive

2021

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Κυριακή Αγ. Πατέρων Α´ Οικουμενικής Συνόδου στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων Αττικής

      Στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Χρυσόστομος.     διαβάστε περισσότερα..

"Εάν ημείς σιωπήσωμεν, οι λίθοι κεκράξονται". Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

   Προ ολίγων ημερών ακούσθηκε από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μια «ενδιαφέρουσα» ομιλία σχετική με το πολύ σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα το οποίο απειλεί την πατρίδα μας με τη διαβάστε περισσότερα..

Η απόδοση του Πάσχα στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας

   Η Λαμπρή εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας απεδόθηκε με πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργουντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά στην Ανθούσα. διαβάστε περισσότερα..

Σύναξη Κατηχητών της Μητροπόλεως και Στελεχών των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά» στον Καθεδρικό

            Σύναξη των Κατηχητών της Ι. Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμο διαβάστε περισσότερα..

Ιερά Πανήγυρις επί τη εορτή των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ασπρόπυργο

   Με την ειθισμένη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στους αξίους Βασιλείς, τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορος των Ρωμαίων, και Ελένης, της ευσεβ διαβάστε περισσότερα..

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου στον Ι. Ν. Αγ. Μηνά Βιλίων

   Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου Δανηλάτου τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων. Στην Θεία Λε διαβάστε περισσότερα..

Εκδημία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι. Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως, Γερόντισσας Αρσενίας

     Στην αγκαλιά του Νυμφίου Χριστού, που με θέρμη αγάπησε και αόκνως υπηρέτησε, παρέδωσε χθες το μεσημέρι την αγιασμένη ψυχή της η μακαριστή Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή του Παραλύτου στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας

   Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος α διαβάστε περισσότερα..

19η Μαΐου, απόδοση φόρου τιμής από την Ι. Μ. Αττικής και Βοιωτίας στους γενοκτονηθέντες Έλληνες του Πόντου

   Το 1994 η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωσε την 19η Μαΐου εκάστου έτους ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Έκτοτε, η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί τα βάσανα, τους εξισλαμισμο διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή των Μυροφόρων στον Ταξιάρχη Νενήτων Χίου

   Στα Μοναστήρια και τους Ναούς της μυροβόλου Χίου υπάρχει η ευλογημένη παράδοση της λιτάνευσης Ιερών Εικόνων κατά την κοσμοχαρμόσυνη πασχάλια περίοδο, προκειμένου να αγιασθεί ο τόπος και διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή του Αντίπασχα στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Αχαρνών

   Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Αντίπασχα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.    Στην ομιλία τ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στο Κορωπί

   Η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου τιμήθηκε με την προσήκουσα ευλάβεια στο Ιερό μοναστικό καθίδρυμα Του, στο Κορωπί, κτίτωρ του οποίου υπήρξε ο αείμνηστος Μητροπολίτης Χί διαβάστε περισσότερα..

Ιερά Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι. Μ. Παναγίας Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου

      Την παρελθούσα Αγία και Μεγάλη Παρασκευή, η Πανάχραντος Θεοτόκος θρηνούσε τον άδικο, πλην όμως απολυτρωτικό, θάνατο του Υιού Της. Σήμερα δε, την Παρασκευή της Διακαινησίμο διαβάστε περισσότερα..

Η Εορτή του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου

      Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάσθηκε μέσα στην αναστάσιμη λαμπρότητα της Διακαινησίμου Εβδομάδας στους δύο ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητρ διαβάστε περισσότερα..


Η σημαία της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, «Η ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ».

          Σήμερα, ημέρα της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού, ημέρα της σωτηρίας του Γένους των ανθρώπων, τιμούμε με μια ενέργεια συμβολική τον δίκαιο Αγώνα των προγόν διαβάστε περισσότερα..

«Η Κληροδότρια», Ελληνική Επανάσταση του 1821

   Κληθήκαμε φέτος να εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.     Κι όλοι μας, η Εκκλησία και οι Μητροπόλεις, η Πολιτεία, οι Σύλλογοι κα διαβάστε περισσότερα..ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2021

για ἐκτύπωση πατήστε ΕΔΩ Ἐν Ἀθήναις, 08/21-04-2021 «Ἀναστάσεως ἡµέρα· λαµπρυνθῶµεν λαοί·  Πάσχα Κυρίου Πάσχα· ἐκ γὰρ θανάτου πρὸς ζωήν,  καὶ ἐκ γῆς πρὸς Οὐρανὸν Χρισ διαβάστε περισσότερα..


Ἐπιτάφιοι 2021

Ἐπιτάφιος Καθεδρικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Ἀχαρνῶν Ἐπιτάφιος Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Ἀσπροπύργου Ἐπιτάφιος Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνά Βιλλίων Ἐπιτάφιος Ἱεροῦ Ν... διαβάστε περισσότερα..
Εκδημία Παναγιώτη Ηλιόπουλου

  «Ἐγκωμιαζομένου δικαῖου εὐφρανθήσονται λαοί»   Την Αγία και Μεγάλη Δευτέρα, ένα γνήσιο τέκνο της Εκκλησίας μας, ο αείμνηστος Παναγιώτης Ηλιόπουλος, έσπευσε να συναντήσει τον Γλυκύτατο διαβάστε περισσότερα..

"Αγάπη" Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

Ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐν ὅλῃ τῇ καρδίᾳ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου· αὕτη ἐστὶ πρώτη καὶ μεγάλη ἐντολή. δευτέρα δὲ ὁμοία αὐτῇ· ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν. ἐ διαβάστε περισσότερα..