2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Monthly Archive

Νοέμβριος 2021

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Η εξόδιος ακολουθία του πατρός Αντωνίου Γιαννουκάκου

   Εις χείρας του Ζώντος Θεού εξεδήμησε χθες, ο μακαριστός πλέον Πρεσβύτερος π. Αντώνιος Γιαννουκάκος, εφημέριος επί δεκαεξαετία της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Σταμάτας.   διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

   Η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου τιμήθηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου, καθώς άγει τα ονομαστήρια του ο εφημέριο διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Η' Λουκά και ημέρα μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Αικατερίνης στο Τίμιο Σταυρό Μαγούλας

      Σήμερα, Κυριακή Η' Λουκά και ημέρα μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος του Χριστού Αικατερίνης της εν Μάνδρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτο διαβάστε περισσότερα..

Με εκκλησιαστική τάξη η εορτή του Iερού Χρυσοστόμου στον Kαθεδρικό

   «Τοῖς χρυσαυγέσι λόγοις σου, ἡ Χριστοῦ Ἐκκλησία, φαιδρύνεται λαμπρύνεται, ὦ Χρυσόστομε Πάτερ». Με τα λόγια αυτά ο υμνωδός παρουσιάζει το πανηγυρικό πνεύμα με το οποίο η Εκκλησία τιμά την διαβάστε περισσότερα..

Προσφώνηση του Πρωτοσυγκέλου π. Μιχαήλ στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο. Αγ. Ιω.Χρυσοστόμου 2021

       Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα μας Μητροπολίτα Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομε,  εκ μέρους του Ιερού Κλήρου, του ποιμνίου και του συνόλου της πνευματικής οικογένειας της διαβάστε περισσότερα..

Ο Εσπερινός της εορτής του Ιερού Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό

   «Ἐνεδρεύσωμεν τὸν δίκαιον, ὅτι δύσχρηστος ἡμῖν ἐστι, καὶ ἐναντιοῦται τοῖς ἔργοις ἡμῶν καὶ ἐπιφημίζει ἡμῖν ἁμαρτήματα παιδείας ἡμῶν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σοφός Σολομών. Οι Άγιοι Πατέ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Μηνά στα Βίλια και στην Ανθούσα

   Με ευφροσύνη ψυχής τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού στα Βίλια και στην Ανθούσα.     Αφ' εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινό διαβάστε περισσότερα..

Ἀνακοίνωσις Ἀποφάσεων Ἱερᾶς Συνόδου 9ης/22ας Νοεμβρίου 2021

Τὴν Δευτέραν, 09/22-11-2021, συνῆλθεν εἰς τετάρτην (ἔκτακτον) Συνεδρίαν τοῦ τρέχοντος Ἐκκλησιαστικοῦ Ἔτους, ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν Ἑλλάδος, ὑπὸ τὴν Προεδρίαν τοῦ... διαβάστε περισσότερα..

Τα Κατηχητικά τιμούν τη μνήμη του Αγ. Νεκταρίου - Απονομή επαίνων στους διακριθέντες του 1ου Διαγωνισμού των Κατηχητικών Σχολείων της Ι. Μ. Αττικής και Βοιωτίας

Την εβδομάδα που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας, τελετές απονομής βραβείων και τιμητικών επαίνων στα παιδιά που διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του λαοφιλούς Αγίου Νεκταρίου στην Χίο και στις Αχαρνές

   «Ἰησοῦς Χριστός χθὲς καὶ σήμερον, ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας» ψάλλει με ευφροσύνη εκείνος που ατενίζει με προσοχή τον μαρτυρικό βίο του Αγίου Νεκταρίου και διακρίνει ότι ακόμη και στη σύ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Νένητα

     Η μνήμη των Ταξιαρχών της Τρισηλίου Θεότητος και προστατών της του ανθρώπου ζωής, των εννέα Ουρανίων Ταγμάτων, τιμήθηκε με την δέουσα ευλάβεια στη Μυροβόλο Χίο, όπου στέκει επί αιώ διαβάστε περισσότερα..

Βίντεο

More videos try { var wyt134=setInterval(function(){ if(typeof YT!='objec διαβάστε περισσότερα..


Εσπερινή ομιλία στον Καθεδρικό "Μετάνοια"

         Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών πραγματοποίησε απόψε εσπερινή ομιλία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. Η μεστή σε Ευαγγελικά μηνύμα διαβάστε περισσότερα..

Εσπερινές ομιλίες στον Ασπρόπυργο "Αγάπη"

      Εσπερινές ομιλίες πραγματοποίησε απόψε το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στους Ιερούς Ναούς Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου. Σ διαβάστε περισσότερα..

Η 24η αιμοδοσία της Μητροπόλεως μας

   Σήμερα, στη μνήμη των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, πραγματοποιήθηκε η 24η τακτική αιμοδοσία της Μητροπόλεως μας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Ε' Λουκά στην Μονή Παναχράντου Μεγάρων

    Στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, σήμερα, Κυριακή Ε' Λουκά και ημέρα μνήμης των Αγίων Θαυματουργών Αναργύρων διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στην Αμφιάλη και στη Δομβραίνα

   Η μνήμη του υπερμάχου της οικουμένης και ενός εκ των λαοφιλέστερων Αγίων της Ορθοδοξίας, του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τιμήθηκε χάριτι Θεού με την δέουσα ευλάβεια. &nb διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Στ' Λουκά στους Αγίους Πάντες Θηβών

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων των επταπύλων Θηβών τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Στ’ Λουκά.     Στην ο διαβάστε περισσότερα..

Τρίμηνο μνημόσυνο π. Τιμοθέου στη Χαλκίδα

  Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, σήμερα, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Αρέθα.   &nbs διαβάστε περισσότερα..

Το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Καθεδρικό

  Σήμερα το απόγευμα, ημέρα μνήμης του Αγίου Πατρός ημών Ιακώβου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, του Αδελφοθέου, τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου το υπό του εορτάζοντος Αγίου παραδοθ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Αγίας Ματρώνας και του Αγίου Γερασίμου στην Χίο και την Πετρούπολη

    Η καλλίτεκνος νήσος της Χίου τίμησε με αγαλλίαση το σεπτό της θρέμμα και αγλάισμα της, την Οσία Ματρώνα την Χιοπολίτιδα.    Αφ' εσπέρας τελέσθηκε ο Εσπερινός στον ενορια διαβάστε περισσότερα..

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes