2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Monthly Archive

Αύγουστος 2021

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Κυριακή Ι’ Ματθαίου στον Ευαγγελισμό Χαλκίδας

   Σήμερα, Κυριακή Ι' Ματθαίου και ημέρα μνήμης του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος διαβάστε περισσότερα..

Ο Εσπερινός των Αγίων Έξι Μεγαρέων Μαρτύρων στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στα Μέγαρα

    Η μνήμη των Αγίων Έξι Μεγαρέων Μαρτύρων τιμήθηκε ιδιαιτέρως στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στα Μέγαρα.    Στον Μεγάλο Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ διαβάστε περισσότερα..

Με τη δέουσα λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως στον Καθεδρικό

  Το Πάσχα του Καλοκαιριού, η Κοίμηση και Μετάσταση της Παναγίας μας, εορτάσθηκε από την ομήγυρη των Χριστιανών με περισσή ευλάβεια και χαρά. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την τοποθέτηση της Μεγάλης Π διαβάστε περισσότερα..

«'Eν τὴ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε» Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, στη Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

    Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,    Επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Υμνωδού, διερωτώμεθα: «Ποίοις οἱ εὐτελεῖς χείλεσι, μακαρίσωμεν τὴν Θεοτόκον»; Πώς θα σταθούμε ικανο διαβάστε περισσότερα..

Λαμπρός ο Εσπερινός της Kοιμήσεως στην Μητρόπολη Πειραιώς

   Με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη προς την Κυρία Θεοτόκο, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Κοιμήσεως Της, στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Στον δισαρχιερατικό Εσπερινό διαβάστε περισσότερα..

Παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες κατά την Β'εβδομάδα της Νηστείας

    Κατά την Β' εβδομάδα της Νηστείας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Παράκληση στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου Αχαρνών, Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως, Υπαπαντής διαβάστε περισσότερα..

«Η έλλειψη σεβασμού στην Αρχιερωσύνη» Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

     Η λυτρωτική Χάρις που προσφέρει η Εκκλησία μέσω των Ιερών Μυστηρίων υφίσταται επί δύο χιλιετίες αναλλοίωτη εξαιτίας της διαδοχής του Αρχιερατικού Αξιώματος. Ο Κύριος διαβάστε περισσότερα..

Η ανάμνηση του θαύματος της Παναγίας Μηχανιώτισσας στη Μεγαλόχαρη Ωρωπού

     Καθώς πλησιάζουν οι μέρες για την κοσμοχαρμόσυνη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Μεγαλόχαρης Ωρωπού μετά δέους και ευγνωμοσύνης εόρτασε για άλλη μια διαβάστε περισσότερα..

Ἀνακοίνωσις έκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἱερᾶς Συνόδου

Ἐπὶ τῆς παρούσης ἐπιδημιολογικῆς κρίσεως Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας μας τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν Ἑλλάδος, ὑπὸ τὸν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν κ. Καλλίνικο, κατὰ τὴν συνεδρίασιν τ... διαβάστε περισσότερα..

"Περί προπαγάνδας ο λόγος" Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

       Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές μιας έκδηλης προπαγάνδας που λαμβάνει χώρα στην πολύπαθη πατρίδα μας με μια κούκλα 3,5 μέτρων να παρελαύνει -ή, καλύτερα, να επελαύνει- διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Θ’ Ματθαίου στην Αγία Τριάδα Ροδοπόλεως

    Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Θ' Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.     Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφ διαβάστε περισσότερα..

Οι Ιερές Παρακλήσεις της Α΄ εβδομάδος

   Η περίοδος της Νηστείας του Δεκαπενταυγούστου δίδει στο ευλαβές πλήρωμα της Εκκλησίας, στους ταλαιπωρημένους από τις δυσχέρειες της καθημερινότητας πιστούς, μία εξέχουσα ευκαιρία για ανακ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βαρνάβα Αττικής

   Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ομώνυμη Ιερά Μονή στον Βαρνάβα.    Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσ διαβάστε περισσότερα..

Είκοσι δύο έτη Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας

    Είκοσι δύο έτη συμπληρώθηκαν σήμερα από την ημέρα κατά την οποία ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας μας κυρός Χρυσόστομος μαζί με τους Αρχιερείς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, μεταξύ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στο Ηράκλειο και στην Αυλίδα

   Η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια στις Ιερές Μονές Αγίου Στεφάνου Νέου Ηρακλείου και Αυλίδας, όπου διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζουντίας

   Εισοδεύοντας με χαρά στην κατανυκτική περίοδο της νηστείας προς τιμήν της Κυρίας των Αγγέλων, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της προόδου του Τιμίου Σταυρού και των Αγίων Μακκαβαίων. Σ διαβάστε περισσότερα..

Η εξόδιος ακολουθία του Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Βλάχου

   Ένας αγαθός λευίτης της Εκκλησίας μας εξεδήμησε προς Κύριον το πρωί της Πέμπτης, αφήνοντας πίσω του όνομα αξίου κληρικού, ο οποίος φερωνύμως τίμησε τον Θεό και τιμήθηκε από Εκείνον. Πρόκε διαβάστε περισσότερα..

Τα ονομαστήρια του Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας μας Αρχιεπισκόπου κ. Καλλινίκου

    Επί τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ιερά Μονή  Ταξιαρχών Αθικίων Κορινθίας για να ευχηθεί εκ του σύνεγγυς στον Μα διαβάστε περισσότερα..

Ο εορτασμός επί τη μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην ομώνυμη Ι.Μ. Λυκοβρύσεως Αττικής

   Μετά τις φοβερές πυρκαγιές που ταλαιπώρησαν την Αττική, ωσάν δρόσος εξ ουρανού επέστη η μνήμη της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης Ηγουμένης της Μονής Χρυσοβαλάντου. Ευφροσύνη αισθάνθηκαν οι ψυχ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στον Καθεδρικό

    Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών από κληρικούς της Μητρο διαβάστε περισσότερα..

Η εξόδιος ακολουθία της Μακαριστής Γερόντισσας Στεφανίας

   Χθες, Σάββατο, κατά το απόγευμα εξεδήμησε προς Κύριον η Μακαριστή Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Αγίου Μάρκου Κορωπίου Στεφανία Μοναχή, αφού προηγουμένως είχε ετοιμασθεί διά των Αχράντων Μυστ διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Ζ' Ματθαίου στον Καθεδρικό

 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Ζ' Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκ διαβάστε περισσότερα..

Δέηση για την απαλλαγή από την πύρινη οργή

    Αντιμέτωποι με την απειλή της ανεξέλεγκτης φωτιάς, παρακαλούμε όλους για μία παράκληση, μία προσευχή να ευλογήσει ο Θεός και να επέλθει αίσιο πέρας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ † ο Α. κ Β. Χ. διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Αγίας Μαρκέλλας στη Χίο

   Με την ειθισμένη ευλάβεια οι ευσεβείς Χιώτες τίμησαν ένα εκ των ευόσμων ανθέων της μυροβόλου Χίου, την Αγία Παρθενομάρτυρα Μαρκέλλα.    Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε διαβάστε περισσότερα..

Αγωνία και προσευχή για τη πύρινη λαίλαπα στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα

   Με αγωνία και θλίψη αναμένουμε την εξέλιξη της πύρινης οργής που έχει ξεσπάσει από τις μεσημβρινές ώρες στην Αττική γη και συγκεκριμένα στη Βαρυμπόμπη και στις γύρω περιοχές. Μεγάλη δασικ διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Χίο

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνας Χίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.   & διαβάστε περισσότερα..

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes