2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Monthly Archive

Σεπτέμβριος 2017

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού σε Κερατέα, Μαγούλα και Χίο

     Την πανευφρόσυνο εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία, χθες καί σήμερα, σε Κερατέα και Μαγούλα.       Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτ διαβάστε περισσότερα..

Αγιασμός για τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής

      Στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής της χορωδίας της Μητροπόλ διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή προ της Υψώσεως στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

      Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή προ της Υψώσεως, ο Ποιμενάρχης μας.      Στην ομιλία του εξήγησε την Ευαγγελική διαβάστε περισσότερα..

Συνάξεις κληρικών και κατηχητών της Μητροπόλεως μας

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα, κάτω από τους θόλους του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών, η πρώτη Ιερατική Σύναξη για την νέα εκκλησιαστική χρονιά, παρουσία του Σεβασμιωτάτο διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων

      Στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή "Παναχράντου" Μεγάρων τελέσθηκε ο Εσπερινός του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, κάτω από τους θόλους του περίλαμπρου Καθολικού, χοροστατού διαβάστε περισσότερα..

Ο εορτασμός του Αγίου Χρυσοστόμου του Νέου Ομολογητού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θρακομακεδόνων Αττικής

       Σε ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως κατανυκτική και ευλογημένη εορτάσθηκε απόψε, για δεύτερη χρονιά, με πανηγυρικό Εσπερινό η μνήμη του Αγίου των Γνησίων Ορθοδόξων, του εν Αγίοις Πατρό διαβάστε περισσότερα..

Πανηγυρικός εορτασμός του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασπρόπυργο & Τρισάγιο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου στην Ιερά Μονή Παναχράντου

      Στον Ιερό Ναό Αρχιστρατήγου Μιχαήλ στην Γκορυτσά Ασπροπύργου εορτάσθηκε το εν Χώναις θαύμα αυτού.       Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερι διαβάστε περισσότερα..

Αγιασμός στον Αθλητικό Σύλλογο «Πυρρίχιος» Ασπροπύργου

       Στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Συλλόγου «Πυρρίχιος» τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος έδωσε συμβουλές στ διαβάστε περισσότερα..

ΙΕ' Ματθαίου στον Αγ. Ελευθέριο Ασπροπύργου

      Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου χοροστάτησε σήμερα, ΙΕ' Κυριακή Ματθαίου, ο Ποιμενάρχης μας.       Ο λόγος του είχε αναφορά στις δύο μεγάλες εντολές του διαβάστε περισσότερα..

«Μνήμες Ρωμιοσύνης», για 2η φορά στο Δημοτικό θέατρο «Γαλαξίας»

          Μοναδικές στιγμές συγκίνησης έζησαν οι θεατές της μουσικής παράστασης της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, «Μνήμες Ρωμιοσύνης» που παρουσιάστηκε απόψε, για δεύτερη διαβάστε περισσότερα..

Αγιασμός στην αίθουσα διδασκαλίας της Ο.Ε.ΒΥ.Χ

         Στην αίθουσα διδασκαλίας της Ο.Ε.ΒΥ.Χ. τελέσθηκε ο Αγιασμός για τη νέα χρονιά μαθημάτων της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μα διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Απότομης της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στο Λουτουφί Βοιωτίας

     Με την πρέπουσα τιμή εορτάστηκε ο Τίμιος Πρόδρομος στο Λουτουφί Βοιωτίας στον ιστορικό ομώνυμο Ναό.      Των Ακολουθιών προεξήρχε ο Ποιμενάρχης μας με διαβάστε περισσότερα..

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Μυροφόρας, Ηγουμένης της Μονής Αγίου Στεφάνου Ηρακλείου Αττικής

      Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας Μυροφόρας, Ηγουμένης της Μονής Αγίου Στεφάνου Ηρακλείου Αττικής, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, διαβάστε περισσότερα..

ΙΔ' Ματθαίου στον Ιερό Ναό Υπαπαντής στο Μαρκόπουλο

      Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογείων λειτούργησε σήμερα, ΙΔ' Κυριακή Ματθαίου, ο Επίσκοπός μας με τον νέο εφημέριο, π. Λεωνίδα.      Ο Π διαβάστε περισσότερα..

Αγίου Φανουρίου στο Κορωπί

    Στον πανυγηρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Κορωπίου χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας για τον Εσπερινό της εορτής του λαοφιλούς Αγίου περιστοιχούμενος από Ιερείς. & διαβάστε περισσότερα..

Νυκτερινή ακολουθία για τον Πατροκοσμά στον Καθεδρικό

      Η μνήμη του προστάτου των Κατηχητικων Σχολείων της Μητροπόλεώς μας, Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τιμήθηκε με νυκτερινή θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ν διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Παναγιάς της Προυσιώτισσας

      Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Τσακό Αθηνών ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της Συνάξεως της Παναγίας μας της Προ διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή ΙΓ' Ματθαίου στην Κάντζα

      Στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Κάντζας  λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΙΓ' Ματθαίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος στην ομιλία του εξήγησε τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή.& διαβάστε περισσότερα..

Θεία Λειτουργία στην Παναγία Προυσιώτισσα στην Κινέτα

      Στον Ιερό Ναό Παναγίας Προυσιωτίσσης στην Κινέττα λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τιμώντας προεορτίως την Παναγία Προυσιώτισσα. &n διαβάστε περισσότερα..

Η φραγκιά συνεχίζει την «άλωσή» της – του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου

Πρὸς τὸ Χριστεπώνυμο Πλήρωμα τῆς καθ΄ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἐν Ἀχαρναῖς 16-29/8/2017         Ἡ ἀνάπτυξη, ἡ εὐημερία καὶ ὁ πλοῦτος τῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας μὲ κέντρο τὴ «νέα Ρώμ... διαβάστε περισσότερα..

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes